Προανακριτική Novartis: Αυτή είναι η επιστολή στον Άρειο Πάγο

Μονοπολούν το ενδιαφέρον οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Το μεσημέρι αντιπροσωπεία της προκαταρκτικής επιτροπής -από την οποία απουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ- μετέβη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και επέδωσε επιστολή στον εισαγγελέα, Βασίλη Πλιώτα, η οποία κατά πληροφορίες του ζητά να καθορίσει τα εξής:

1) Διασφαλίσετε σε μας την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με τον τρόπο που τους εξέτασε ο αντεισαγγελέας κ. Σοφουλάκης.

2) Διασφαλίσετε να λάβουμε όλα τα αιτηθέντα έγγραφα από την εισαγγελέα διαφθοράς.

3) Στο πλαίσιο των πραγματικών περιστατικών που επισημαίνουμε, απευθυνθείτε στους αρμόδιους εισαγγελείς που έχουν την ευθύνη της υπαγωγής στο καθεστώς προστασίας για να εκτιμήσουν τα ανωτέρω λαμβάνοντας υπόψη τις αντιρρήσεις των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν στην επιτροπή μας και την εν τέλει άρνησή τους να εξεταστούν, καθώς το ενδεχόμενο βάσει των καταθέσεων που έχουμε ήδη διαβιβάσει να είναι εμπλεκόμενοι στην όλη διαδικασία».

Ως προς την Ελένη Τουλουπάκη, η επιτροπή, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Έχουμε αιτηθεί σειρά εγγράφων από την εισαγγελέα διαφθοράς, παρά τη ρητή επισήμανση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ζάχαρη ότι οφείλει να μας διαβιβάσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας και δεν υπάρχουν απόρρητα έγγραφα από ελέγχους σε ανακριτικές διαδικασίες, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει».

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρέλαβε την επιστολή και δήλωσε στους Βουλευτές ότι θα την διαβιβάσει αμέσως στον καθ’ ύλης αρμόδιο Αντιεισαγγελέα του ΑΠ Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

Ολόκληρη η επιστολή: