Προανακριτική Νovartis: Τι θα γίνει σήμερα – Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Τζανακόπουλος

Προανακριτική Νovartis: Την τρίτη κατά σειράν απόπειρα να εξετασθεί ο πρώην ισχυρός άνδρας της Κωνσταντίνος Φρουζής θα πραγματοποιήσει στις 6:00 το απόγευμα η που διερευνά τυχόν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Novartis.

Προανακριτική Νovartis: Τις δύο προηγούμενες φορές η εξέταση ενός εκ των βασικών μαρτύρων της υπόθεσης δεν κατέστη δυνατή λόγω των αντιδράσεων που προκάλεσε η εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανάκοπουλου και της απόφασης των δύο βουλευτών να παραμείνουν στις διαδικασίες της προανακριτικής.

Ερωτηματικό συνιστά σήμερα κατά πόσον οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσουν ανάλογη στάση, όπως τουλάχιστον έχει προαναγγείλει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάνοντας λόγο για φάκελο με 50 ερωτήσεις, τις οποίες θέλει να υποβάλει στον κ. Φρουζή.

Προανακριτική Νovartis | Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Τζανακόπουλος

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο κ. Τζανακόπουλος είπε «κοντός ψάλμος…. Κάντε υπομονή», εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης, μιλώντας για «παρακώλυση» των ερευνών.

«Δεν πρέπει να δοθεί κανένα πρόσχημα στη ΝΔ για να συνεχίσει να παρακωλύει τις έρευνες για την υπόθεση», είπε και αναφερόμενος στην κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, τόνισε: «Ο πρόεδρος διέκοψε τη λειτουργία της επιτροπής, επειδή ο Μπούγας έστειλε αίτημα εξαίρεσής μας. Η ΝΔ επέλεξε αντί να εξετάσει τον Φρουζή να θέσει θέμα εξαίρεσης. Αυτό το έκανε για να μην εξεταστεί ο κ. Φρουζής. Ήθελε να καθυστερήσει».

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει κληθεί ακόμη ως μάρτυρας, σημειώνοντας: «Η ΝΔ επιλέγει να φτιάξει διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια για αντιπερισπασμό. Η ΝΔ φοβάται τη Novartis».

Ερωτηθείς ανα θα αποχωρήσουν απο την Επιτροπή, είπε: «Ειμαστε μέλη της επιτροπής. Δεν έχουμε αντικατασταθεί από το κόμμα». Για το αν θα καταθέσει ως μάρτυρας, τόνισε: «Ας περιμένουμε να δούμε αν κληθούμε πρώτα. Η Επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να εξαιρέσει κανένα από τα μέλη της».

Σχετικά με το αίτημα που κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, δια του Δημήτρη Τσοβόλα, για εξαίρεση κι άλλων μελών της επιτροπής, είπε: «Το αίτημα το καταθέτει ο Παπαγγελόπουλος. Ανεξαρτητως της άποψης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ένα σκεπτικό με το οποίο εξαιρούν εμένα και τον Πολάκη, άρα θα πρέπει να εξαιρέσουν κι άλλους».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Λάππας, εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προανακριτική υποστήριξε ότι στην σημερινή συνεδρίαση δεν θα εμποδιστεί η εξέταση του Φρουζή.  «Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή εμείς θέλουμε να εξεταστεί ο Φρουζής τώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Real FM.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σε πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι «αυτό που είδαμε να γίνεται (σ.σ την περασμένη Πέμπτη) και να εμποδίζεται το έργο της επιτροπής δεν θα ξαναγίνει. Θα διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση και θα προστατευθεί η αποστολή της επιτροπής με τρόπο νόμιμο θεσμικό και προβλεπόμενο».