Προανακριτική: Σηκώνει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραδοχή του προέδρου πως απαλείφει σημεία από τα πρακτικά

Σηκώνει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την εξέλιξη της Προανακριτικής Επιτροπής εις βάρος του Ν. Παππά ειδικά μετά την αποστομική παραδοχή του προέδρου της πως απαλείφει από τα πρακτικά κάποια σημεία έχοντας το κυριαρχικό δικαίωμα.

Έπειτα από σχετικό αίτημα ο Νίκος Παππάς και οι δικηγόροι του έλαβαν στα χέρια τους τα πρακτικά των συνεδριάσεων προκειμένου να τα μελετήσουν ενδελεχώς προτού προβούν σε μήνυση κατά του Σταύρου Κελέτση που είπε αφοπλιστικά ότι με δική του εντολή δεν κατεγράφησαν κάποια στοιχεία της κατάθεσης Καλογρίτσα.

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού Βασίλης Γεωργακόπουλος δήλωσε στη Βουλή ότι πρόκειται για πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά πρακτικά ενέργεια και επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ο Νίκος Παππάς θα προβεί άμεσα σε μήνυση-έγκληση εις βάρος του κ. Κελέτση, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει εφόσον ολοκληρωθεί ενδελεχώς η μελέτη των πρακτικών.

Ο κ. Γεωργακόπουλος μίλησε και για την ουσία της υπόθεσης λέγοντας ότι η κατάθεση του επιχειρηματία Καλογρίτσα καθώς και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντιθέτως, είπε, τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών και σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του ίδιου του επιχειρηματία όσο και του υιού του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα.

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας την αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα αναρωτιόντουσαν: Η κατάθεσή του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου” υποδηλώνοντας ότι θα ακολουθήσει η μήνυση του Ν. Παππά.

Σε ό,τι αφορά μηνύματα που προσκόμισε ο κ. Καλογρίτσας στην Προανακριτική έλεγαν οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ότι προκαλούν θυμηδία και υπενθύμιζαν ότι ο ίδιος ο πρώην υπουργός έχει πει στην ομιλία του στην Ολομέλεια ότι είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους. Πρόσθεταν πως σε ό,τι αφορά τα 8 εκατομμύρια ευρώ ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη ψευδόμενος αφού ισχυρίστηκε ότι τα δανείστηκε την ώρα που ο γιος του έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα”.

Να σημειωθεί ότι σε δήλωσή του ο Σταύρος Κελέτσης ανέφερε ότι δεν έγινε καμία αλλοίωση των πρακτικών και ότι καταγράφηκαν μέχρι κεραίας όσα κατέθεσε ο μάρτυρας Καλογρίτσας. Πρόσθεσε όμως ότι με δική του εντολή διεγράφησαν ορισμένα πράγματα από τα πρακτικά κι ότι αυτό είναι απόλυτο δικαίωμα του προέδρου με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, για διαλογικές συζητήσεις εκτός θέματος και παρεμβάσεις βουλευτών χωρίς άδεια.

Σε ό,τι αφορά την εξέταση του Χρ. Καλογρίτσα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο Παύλος Πολάκης επικαλούμενος την εγγυητική επιστολή της Attica Bank με την οποία ο γιος του Βλαδίμηρος διαβεβαίωνε πως κατείχε κεφάλαιο 8 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή του στη διαγωνιστική διαδικασία ρώτησε: “Αφού λες ότι ήσουν μπροστινός και δεν είχες λεφτά που τα βρήκες τα 8 εκ ευρώ;” με τον Χρήστο Καλογρίτσα να απαντά: “80 εκατομμύρια είχα” και την υποσημείωση πως “δεν θα τα έβαζε”