Προαναγγέλει ριζικές αλλαγές στο καταστατικό συνέδριο ο Στ. Κασσελάκης – Επιστολή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της ΚΟ

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, τα οποία προκάλεσαν αίσθηση έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης αναπτύσσοντας τον σχέδιασμό του για το ΣΥΡΙΖΑ και το πλαίσιο των συνεργασιών στον προοδευτικό και κεντροαριστερό χώρο.

«Το έχω τονίσει επανειλημμένως: Οι συνεργασίες χτίζονται από κάτω προς τα πάνω – και σε αυτήν τη διαδικασία είμαστε παρόντες. Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε έξι πυλώνες, με τον ίδιο να τονίζει την ανάγκη οικονομικής εξυγίανσης. Καμπανάκι χτυπά πάντως, στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, με την αναφορά του για χάος το οποίο παρέλαβε.

«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ δάνειο από τράπεζα. Τα “δανεικά και αγύριστα” ανήκουν σε άλλους χώρους(…) Δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού», ανέφερε ο ίδιος.

Για τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και εάν αφορούν την προηγούμενη περίοδο του κόμματος ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές. Αν έχει ο κ. Κασσελακης τιποτα περισσότερο πρέπει να τα πάει εκεί που ορίζει ο νόμος που δεν είναι πουθενά αλλου περαν της δικαιοσύνης», είπε ο Π. Μαρινάκης.

Αίσθηση και συζητήσεις προκάλεσε η αναφορά του Ευάγγελου Αποστολάκη σε μαύρο χρήμα στα κόμματα.

Οι αναφορές του Στέφανου Κασσελακη στις συνεργασίες και στο μαύρο χρήμα σε κόμματα έχουν πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε η Β. Κεχαγιά στον ΣΚΑΙ: «Ο κ. Κασσελάκης δεν θα συμβιβαστεί, δεν θα πάρει “μαύρο χρήμα”, δεν θα δεχτεί πιέσεις από ένα σύστημα που θέλει να επιβάλλει μια κατάσταση, η οποία έχει δημιουργηθεί πριν από τις ευρωεκλογές».

Ο Δ. Τεμπονέρας ανέφερε από την πλευρά του στο Action24 πως, «προσωπικά μου είναι αδιανόητο να σκεφτώ ότι υπάρχει παραμικρή υπονοια για τα ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα, άρα θεωρώ ότι όλα αυτά θα πρέπει να διευκρινιστούν και να και να εξηγηθούν(…).

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύεται να εφαρμόσει σχέδιο για το δεύτερο μισό του 2024, που θα μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό κόμμα και προαναγγέλλει ριζικές αλλαγές στο καταστατικό συνέδριο.

Με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 6 Ιουλίου.