Πρόεδρος Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών: Ο Κικίλιας μας είχε πει ότι θα πάμε καλά και δεν θα μας χρειαστούν

Την αναγκαστική δέσμευση προς χρήση από το ελληνικό Δημόσιο της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΛΥΣΙΜΑΧΟΣ ΓΡΗΓ. ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και της ΕUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, για την κάλυψη της έκτακτης και επιτακτικής ανάγκης δημόσιας υγείας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την έξαρση του κορονοϊού COVID-19, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, το οποίο είχε ζητήσει τη διάθεση 200 κλινών για νοσηλεία σθενών covid-19, κάτι που αρνήθηκαν οι ιδιοκτήτες των κλινικών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών προχώρησε σε ορισμένες καταγγελίες.

Ανέφερε ότι δεν ζήτησαν να εκπαιδευτούν κατάλληλα διότι είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί να συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι «οι δύο υπουργοί Υγείας απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο και τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο όταν βρεθήκαμε».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ σχετικά με το αν ο Βασίλης Κικίλιας τους είπε τον Σεπτέμβριο ότι δεν θα τους χρειαστούν, ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών απάντησε ότι «μας είπαν ότι θα πάμε καλά και σε αυτή τη φάση, δεν έχουμε πρόβλημα, δεν θα σας χρειαστούμε, αν χρειαστούμε κάτι αυτό θα είναι να νοσηλεύσετε κανονικούς ασθενείς για να ξεμπλοκάρουν τα νοσοκομεία».