Πρόεδρος ΟΛΜΕ για στάσεις εργασίας εκπαιδευτικών: Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δυσλειτουργία στις εξετάσεις

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί απέχουν από συγκεκριμένη διοικητική διαδικασία.

Κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει για τις πανελλήνιες εξετάσεις ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, καθησυχάζοντας γονείς και μαθητές, με αφορμή τις στάσεις εργασίας των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας ότι «αφορούν ένα πάρα πολύ μικρό συγκεκριμένο αριθμό συναδέλφων και επικεντρώνονται σε αποχή από συγκεκριμένο διοικητικό έργο».

«Είναι τρίωρες στάσεις εργασίας οι οποίες έχουν προκηρυχθεί από την ΟΛΜΕ σε συνδυασμό με τα τοπικά σωματεία της ΕΛΜΕ. Στην πραγματικότητα είναι για ολόκληρη την πρωινή βάρδια που δουλεύει το 99% των σχολείων στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου τα παιδιά να μην έχουν κανένα άγχος, να διαβάσουν καλά, να πάνε καλά προετοιμασμένοι και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δυσλειτουργία όσον αφορά ιδιαίτερα και οποιαδήποτε εξέταση», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είναι ένα ζήτημα που δεν επηρεάζει κατ’ ελάχιστον την εκπαιδευτική διαδικασία και μάλιστα την περίοδο των εξετάσεων» είπε.

Παράλληλα, έστειλε και ένα μήνυμα προς τους μαθητές υπογραμμίζοντας ότι «Θα πρέπει να είναι απολύτως ήρεμοι, να ξέρουν ότι δεν είναι η τελευταία ευκαιρία για τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις. Πάρα πολλοί έχουν σταδιοδρομήσει περνώντας στο πανεπιστήμιο με τη δεύτερη, ακόμα και με την τρίτη φορά, να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους ότι όλα θα πάνε καλά».