Πρόεδρος Ρομά: «Η πλειοψηφία πειθαρχεί – Κάποιοι χρειάζονται ειδική προσέγγιση»

Ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά, τόνισε ότι χρειάζονται ειδική προσέγγιση κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν πάει σχολείο και δεν γνωρίζουν ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους σε περίοδο καραντίνας.

«Πάνω από όλα είμαστε Έλληνες, εδώ γεννηθήκαμε, εδώ μεγαλώνουμε, πάμε στρατό, σχολείο», είπε ο κ. Πάντζος αρχικά στον Alpha 98,9 και συνέχισε:

«Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό της πλειονότητας που πειθαρχεί. Όμως έχουμε καταυλισμούς χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, χωρίς στοιχειώδη προστασία και οικογένειες πολυμελείς, με γονείς μακροχρόνια άνεργους. Ανθρώπους που δεν έχουν πάει σχολείο και χρειάζονται ειδική προσέγγιση και παρέμβαση. Αυτό που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρο. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις σαν χώρα και σαν λαός. Εμείς είμαι πιο ελεύθεροι πολίτες».

Για την κατάσταση στον καταυλισμό της Νέας Σμύρνης Λάρισας: «Πειθαρχούμε πραγματικά και αυτό φαίνεται και από τη Λάρισα. Στην καραντίνα όμως ο κόσμος δεν γνωρίζει ποιες είναι οι υποχρεώσεις του».

Για τη δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας περί κλοπών: «Ειπώθηκε με την έννοια ότι υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι και όπως σε όλες τις κοινωνίες, υπάρχει ένα τμήματα που παραβατεί. Ειπώθηκε με την έννοια ότι όταν είσαι μακροχρόνια άνεργος, και όταν δεν σου έχει δοθεί η άδεια να πουλήσεις κάποια προϊόντα που έχεις, τότε σίγουρα μπορεί να οδηγηθείς σε κάτι άσχημο».