Πρόεδρος Βουλής Λιβύης: Θα ακυρώσουμε την συμφωνία με την Τουρκία

«Απορριπτέο» χαρακτήρισε το μνημόνιο συνεννόησης Τουρκίας Λιβύης ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα.

Μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκιλά Σάλεχ Ίσα

Ο Λίβυος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων μίλησε για σκευωρία που επιβουλεύεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Ελληνικού και Λιβυκού λαού.

Στοιχειοθέτησε την θέση του με το γεγονός ότι εκείνοι που υπέγραψαν το μνημόνιο δεν έχουν καμία νόμιμη ιδιότητα καθώς όπως εξήγησε η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας επί της ουσίας είναι άκυρη επειδή δεν έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και δεν έχει ορκιστεί όπως άλλωστε προβλέπει η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Αγκίλα Σάλεχ Ίσα είπε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης δεν μπορεί να υπογράψει καμία συμφωνία που άπτεται της Κυριαρχίας του Λιβυκού Κράτους.

Είπε επίσης ότι την απορρίπτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας οι οποίες, διαβεβαίωσε θα αντισταθούν σε όποιον προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της Λιβύης.

Ενημέρωσε ότι παρέδωσε στον κ. Τασούλα επιστολή στην οποία καταγράφεται η άποψη της Βουλής των Αντιπροσώπων ώστε να ενημερωθούν τόσο οι Έλληνες βουλευτές όσο και ο ελληνικός λαός για τα δεινά της γειτονικής χώρας.

Είπε επίσης ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ακυρώσει το μνημόνιο βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε ότι υπάρχει η επιθυμία για να ξεκινήσουν οι δύο χώρες τη Θαλάσσια και αεροπορική σύνδεση. Απεύθυνε επίσης πρόσκληση προς ελληνικές εταιρίες να δραστηριοποιηθούν στην Λιβύη προκειμένου να συνδράμουν στην ανοικοδόμηση της.

Από την πλευρά τους οι Κώστας Τασούλας και Νίκος Δένδιας είπαν ότι είναι πολύ σημαντικό που ο Αγκίλα Σάλεχ Ισα χαρακτηρίζει απορριπτέο και άκυρο το μνημόνιο.