Προειδοποίηση Ερντογάν: «Θα αναλάβουμε στρατιωτική δράση»

Aν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις σχετικά με την εκεχειρία στην οποία συμφώνησε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, η Τουρκία θα αναλάβει περαιτέρω στρατιωτική δράση στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα απαντήσουμε και στην ελάχιστη επίθεση εναντίον των θέσεων παρατήρησής μας με ακόμη πιο ισχυρά αντίποινα» τόνισε ο Ερντογάν.

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Ερντογάν επεσήμανε ότι σημειώνονται μικρές παραβιάσεις της εκεχειρίας και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η ασφάλεια των 12 θέσεων παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ.

«Ακόμη κι αν πρόκειται για μικρά περιστατικά εδώ κι εκεί, η εκεχειρία έχει αρχίσει να παραβιάζεται. Ενημερώνουμε για τα περιστατικά αυτά τη Ρωσία και αναμένουμε να ληφθούν μέτρα» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η συμφωνία που συνήφθη μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν προβλέπει μεταξύ άλλων και κοινές περιπολίες Ρωσίας- Τουρκίας από την Κυριακή κατά μήκος του στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομου Μ4, ο οποίος διατρέχει την επαρχία Ιντλίμπ από τα ανατολικά ως τα δυτικά, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Προκειμένου να προετοιμαστούν αυτές οι περιπολίες αντιπροσωπεία Ρώσων στρατιωτικών έφτασε σήμερα στην Άγκυρα για να έχει συνομιλίες με Τούρκος αξιωματούχους.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται με θετικό και εποικοδομητικό τρόμο. Κοινές περιπολίες είναι προγραμματισμένες στον αυτοκινητόδρομο Μ4 από τις 15 Μαρτίου, εργαζόμαστε για αυτό» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025