Προειδοποίηση για TAXISNet και ΕΜΕΠ – Τι πρέπει να προσέξετε

Όλοι οι Έλληνες πολίτες καλούνται να έχουν διατηρήσει ενημερωμένα τα στοιχεία επικοινωνίας τόσο στο TAXISNet (να έχουν δηλωμένο και τραπεζικό λογαριασμό IBAN), όσο και στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας.

Μία από τις βασικότερες αιτίες που μπλοκάρει τις επιστροφές φόρου είναι η μη δήλωση αριθμού ΙΒΑΝ στο TAXISNet, όπως αναφέρει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους λογαριασμούς ΙΒΑΝ, η Αρχή έχει προσπαθήσει δώσει λύση με διάφορους τρόπους, όπως στέλνοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι και «μπλόκο» στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων αν δεν έχει δηλωθεί ΙΒΑΝ.

Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ύψους 173 εκατ. ευρώ (στοιχεία Ιουλίου), λόγω απουσίας IBAN. Συνολικά, σήμερα δεν έχουν δηλώσει IBAN 212.000 ΑΦΜ, δικαιούχοι επιστροφών φόρου.

Πλέον, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα δήλωσης λογαριασμού ΙΒΑΝ εξωτερικού, που τηρείται εντός του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε ευρώ (SEPA) για να λάβει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται.

Όσον αφορά το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, καθίσταται πλέον υποχρεωτική η καταχώριση του αριθμού κινητού τηλεφώνου όλων των πολιτών στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών. Στόχος είναι η εξασφάλιση αποτελεσματικής και άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών και των πολιτών.

Σε περίπτωση μεταβολής των στοιχείων επικοινωνίας, ο πολίτης οφείλει να ενημερώσει το ΕΜΕΠ μέσα σε τριάντα (30) ημέρες από τη μεταβολή τους. Το ιστορικό μεταβολών των στοιχείων στο ΕΜΕΠ διατηρείται για επτά (7) χρόνια.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Νίκος Ανδρουλάκης: «Όποτε απειληθεί η εξουσία του Μητσοτάκη, έρχεται στο προσκήνιο η καραμέλα της αποσταθεροποίησης»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Αριζόνα: Δυο νεκροί μετά από σύγκρουση μικρών αεροσκαφών στον αέρα
19 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοκαιρία Coral: «Χιόνια μέχρι τα δίκτυα του ψαρά» βλέπει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας – Τσουχτερό κρύο και χιονόνερο σφυροκοπούν την χώρα
19 Φεβρουαρίου, 2025
ΣΥΡΙΖΑ: Ο απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός δεν είναι θύμα, αλλά θύτης της συγκάλυψης
19 Φεβρουαρίου, 2025
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι αγρότες – «Δεν ικανοποιήθηκαν βασικά αιτήματα»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Οι δικηγόροι της Αθήνας απέχουν την 28η Φεβρουαρίου 2025, δύο χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη
19 Φεβρουαρίου, 2025
Πατέρας Γιώργου Λυγγερίδη: «Εμείς φάγαμε τα ισόβια» – Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού
19 Φεβρουαρίου, 2025
Αιχμές Μπαλάσκα για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: «Ξαφνικά έχει ψυχολογικά που δεν είχε; – Άρες μάρες κουκουνάρες»
19 Φεβρουαρίου, 2025
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δικαιοσύνη δεν αποδίδουν τα τρολ και τα λαϊκά δικαστήρια – Αρκετά πια με αυτή την αθλιότητα
19 Φεβρουαρίου, 2025
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία Coral μέχρι τη Δευτέρα – Πότε και πού θα πέσουν τα περισσότερα χιόνια
19 Φεβρουαρίου, 2025