Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα!

Ήχησε το 112 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη για τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες, έπειτα κι από το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», έγραφε το σχετικό μήνυμα που έλαβαν οι Θεσσαλονικείς.

Αναλυτικά το μήνυμα αναφέρει:

«Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 25-11-2023 14:15.

Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.

https://civilprotection.gov.gr/112/all-guidelines»

Υπενθυμίζεται ότιέχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, το οποίο περιλαμβάνει προειδοποιήσεις για θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Μήνυμα από το 112 στην Ξάνθη

Ξεκίνησε η κακοκαιρία και στην πόλη της Ξάνθης ενώ οι κάτοικοι της πόλης το μεσημέρι του Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 14:25, έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων για έντονα καιρικά φαινόμενα εστάλη από το 112 πριν από λίγα λεπτά.

Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) και συστήνει την αποφυγή μετακινήσεων κατά τη διάρκεια αυτών.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 25-11-2023 14:15. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Μήνυμα από το 112 στην Πάτρα

Μετά τη Θεσσαλονίκη κα την Ξάνη, μήνυμα 112 ήχησε από την Πολιτική Προστασία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα ήχησε και στην Πάτρα.

Στο μήνυμα, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για επερχόμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) και συστήνει την αποφυγή μετακινήσεων κατά τη διάρκεια αυτών.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις προβλέψεις, η σημαντική και γρήγορη βάθυνση του βαρομετρικού χαμηλού Bettina που σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς τοπικά στα 10 μποφόρ.