Προφυλακιστέοι οι δύο κατηγορούμενοι για την απόπειρα αρπαγής 14χρονου

Οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της απόπειρας αρπαγής 14χρονου στον Πύργο, την περασμένη Πέμπτη παίρνουν τον δρόμο για την φυλακή.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι δύο νεαροί ηλικίας 19 και 23 ετών κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ότι θα πρέπει να κρατηθούν διότι δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυροί μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές παρότι θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη τους απόφαση ήταν εσφαλμένη. Επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και θα γνωρίσετε τις ενέργειες που θα κάνουμε μελλοντικά. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο μόνο οι καταθέσεις του ανήλικου που πλέον φάσκουν και αντιφάσκουν», ήταν τα λόγια του δικηγόρου των δύο Βουλγάρων στο ilialive.gr. Στην ερώτηση που στηρίχθηκαν οι δικαστικές αρχές για την απόφασή της προφυλάκισης είπε χαρακτηριστικά. «Θεωρώ ότι ενδεχομένως συμπαρασύρθηκαν από την κοινή γνώμη και τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα και μπορεί να έχει μετρήσει το γεγονός ότι είναι αλλοδαποί».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογενείας του ανήλικου είπε: «Η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα έκρινε τους κατηγορουμένους ότι τέλεσαν τα αδικήματα, είναι επικίνδυνοι για την τέλεση και άλλων, θεωρούνται ύποπτοι φυγής και έτσι αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους. Οι κατηγορούμενοι αφού δεν έπεισαν τον ανήλικο να τους ακολουθήσει δεν έπεισαν ούτε εισαγγελέα και ανακριτή για την αθωώτητά τους. Φάνηκαν ανάλγητοι και δεν ζήτησαν ένα συγγνώμη από την οικογένεια. Εχουμε να κάνουμε με εισαγόμενες συνήθειες για εγκληματικές πράξεις. Εισαγγελέας και ανακρίτρια επηρεάζονται μόνο από τα στοιχεία της δικογραφίας. Ορθά έκριναν εισαγγελέας και ανακρίτρια και πρέπει να έχουμε όλοι μας τα μάτια μας 14. Από την εμπειρία που έχω ίσως πίσω από τους κατηγορούμενους να κρύβεται εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει από πίσω ιθύνων νους και η αστυνομία θα πρέπει να εξαρθρώσει αυτή την ομάδα».

Τέλος ο πατέρας του ανήλικου σχολίασε στο ilialive.gr: «Θέλω ευχαριστήσω τον κ.συνήγορο και το ελληνικό δικαστήριο που τους προφυλάκισε, για τα παιδιά του κοσμάκη αλλά και το παιδί μου πάνω απ’ όλα. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Η ψυχολογία του παιδιού δεν είναι και πολύ καλά, αλλά θα προσπαθήσουμε να το βοηθήσουμε».

Πηγή: ilialive.gr

-Ad-