Προγνωστικά μπάσκετ Euroleague

Μπάγερν – Ολυμπιακός (21:00)

Μπάγερν: Ευχάριστη έκπληξη η γερμανική ομάδα σε αυτό το ξεκίνημα της Euroleague όπου τα θεωρητικά σούπερ φαβορί ακόμη ψάχνονται και χάνουν ματς που θεωρούνται εύκολα και ομάδες σαν την Μπάγερν φτιάχνουν την ψυχολογία τους μέσα από σημαντικές νίκες.

Όλα τα προγνωστικά μπάσκετ στον Άρχοντα με αναλύσεις και παρουσιάσεις.

Το τελευταίο 3/3 και μάλιστα εκτός έδρας και σε έδρες όπως της Φενέρ και της Μακάμπι που μπορεί να μην έχουν υποστήριξη θεατών έχουν όμως την αύρα των επιτυχιών των γηπεδούχων που συχνά πυκνά αρκεί για να κερδίσουν, είναι αποτελέσματα που σίγουρα δεν βασίστηκαν στην τύχη.

Βασικό όπλο ο παμπόνηρος κόουτς Andrea Trinchieri που έχει κάνει ¨μεγάλες κηδείες¨ αλλά και δεν έχει καταφέρει να φθάσει στα κορυφαία σκαλοπάτια αν και στο παρελθόν βρέθηκε σε μεγάλο πάγκο όπως είναι η θρυλική Καντού.

Ολυμπιακός: Τρίτωσε τις νίκες του με τις δυο συνεχόμενες εντός έδρας και μάλιστα την τελευταία με τρόπο που πέρα από τα πανηγύρια ανεβάζει το ηθικό των παικτών στα ύψη.

Αυτή η νέα σύνθεση που παρουσιάζει ο Γιώργος Μπαρτζώκας θυμίζει σε αρκετά σημεία της την ομάδα στις αρχές της δεκαετίας του 2010 όταν και οι παρόντες Έλληνες ήταν ακόμη λαχεία.

Νωρίς είναι για απόλυτες κρίσεις, όμως μερικά δεδομένα είναι ισχυρά και για παράδειγμα ο Hassan Martin δικαίως θεωρείται ως ο επόμενος φορ που θα κάνει όνομα στην Euroleague σε μια θέση όπου ο Ολυμπιακός έχει παράδοση να δημιουργεί παίκτες και να τους βρίσκει στην συνέχεια αντιπάλους.

Καθοριστική είναι και η παρουσία του περιφερειακού πασπαρτού Shaquielle McKissic και του σουτέρ-σκόρερ Aaron Harrison που δείχνουν μια ασυνήθιστη για Αμερικάνους και δη επιθετικούς παίκτες, προσήλωση και αποτελεσματικότητα στις αμυντικές τους προσπάθειες.

Κανένα θέμα απουσιών για τους ερυθρόλευκους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπάγερν είναι ομάδα που μέσα στο γήπεδο παρουσιάζεται με καλή ψυχολογία όμως έχει και το άλλοθι ότι παίζει χωρίς κανένα άγχος καθώς ο στόχος είναι η συλλογή εμπειριών, ίσως και καμιά καλή πώληση παίκτη που θα διακριθεί.

Ο Andrea Trinchieri έχει πάντα παραπάνω προσωπικές φιλοδοξίες και θα προσπαθήσει απέναντι σε μια βαριά φανέλα να πάρει ξανά αποτέλεσμα όμως στην παρούσα φάση δεν είναι εύκολο. Και γιατί ο Ολυμπιακός είναι με άριστη ψυχολογία αλλά και γιατί θα είναι ξεκούραστος και πάνω απ όλα υποψιασμένος.

Υπάρχει σημαντική απόκλιση ποιότητας μεταξύ των δυο ομάδων και αυτό θα πρέπει να φανεί και στο τελικό αποτέλεσμα.