Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης – ΕΦΣΥΝ: Έτσι στήθηκε το κόλπο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα απίθανα μαργαριτάρια από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που καλούνται να παρακολουθήσουν οι επιστήμονες ώστε να πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ.

Κέντρα Σπουδών αντί για μεταφραστές, κάνουν χρήση του Google Translation με αποτέλεσμα να προκύπτουν απίθανες εκφράσεις όπως “το “Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις & Ελέγχου Λοιμώχθηκαν”.

ΕΦΣΥΝ: 36 εκατ. ευρώ σε 6 εταιρείες – Πως στήθηκε το κόλπο

Η «Εφημερίδα των Συντακτών», σε σημερινό της δημοσίευμα κάνει λόγο για «κόλπο» που στήθηκε, τονίζοντας πως η «κυβέρνηση της Ν.Δ με τη βοήθεια ή την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας χρησιμοποίησε την κρίση από τον Covid 19 για να χαρίσει 85 εκατομμύρια ευρώ σε παρόχους αμφίβολης αξιοπιστίας και σοβαρότητας προγραμμάτων τηλεκατάρτισης για να δώσει το εξευτελιστικό επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες που έκλεισαν τις δουλειές τους».

Παράλληλα, η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι μεγάλοι κερδισμένοι αυτής της νέας μπίζνας είναι έξι εταιρείες ανήκουν σε 5 ιδιοκτήτες οι οποίες θα πάρουν 36 εκατομμύρια ευρώ ζεστό χρήμα για να νοικιάσουν τις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης που κατέχουν. Ομως η μεθόδευση για την επινόηση και εκτέλεση των ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεκατάρτισης δεν ήταν τόσο αριστοτεχνική. Οπως αναφέρει ο Μ. Φραγκίσκος, επιστήμονας με μεγάλη πείρα στην κατάρτιση ενηλίκων, η όλη διαδικασία της προκήρυξης αξιολόγησης δημοσίευσης των αποτελεσμάτων του μητρώου Ολοκληρωμένων Συστημάτων όπως καταγράφεται στη Διαύγεια προδίδει ενδεχόμενη προσυνεννόηση του υπ. Εργασίας με τις έξι εταιρείες που εγκρίθηκαν.

Από τα αρχεία της Διαύγειας προκύπτει ότι την Πέμπτη 3.4.2020 στις 13.41 βγαίνει η προκήρυξη για το μητρώο των Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης με υποβολή προτάσεων την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή ώς τις 12 τα μεσάνυχτα ώστε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης να ανακοινωθεί την επόμενη ημέρα Δευτέρα 6.4.2020.

Πράγματι τη Δευτέρα στις 5.50 μ.μ ανακοινώνονται τα URL έξι ολοκληρωμένων συστημάτων τηλεκατάρτισης χωρίς τα ονόματα των εταιρειών. Στην απάντηση που έδωσε την περασμένη Πέμπτη το δίδυμο του υπουργείου Εργασίας Βρούτσης-Στρατινάκη στην κριτική που άσκησε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για τη δωρεά 80-90 εκατομμυρίων σε ιδιώτες παρακάμπτεται η ουσία. Επικαλούμενοι οι δύο του υπουργείου αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ για προγράμματα κατάρτισης επιστημόνων αποκρύπτουν συνειδητά ακόμη και το έγγραφο οδηγιών του υπ. Οικονομίας (8.4.2020) προς τις διαχειριστικές αρχές του ΕΣΠΑ με σχετικές οδηγίες της Ε.Ε και στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι οι Βρυξέλλες θεωρούν επιλέξιμο από το ΕΣΠΑ και το επίδομα των 800 ευρώ που αρνείται να δώσει η κυβέρνηση στους επιστήμονες εφευρίσκοντας το κόλπο με την τηλεκατάρτιση των 600 ευρώ».

Πρώτο Trend το «#Σκοιλ_Ελικικου»

Τα σχόλια στο twitter δίνουν και παίρνουν. Αλλοι κάνουν πλάκα, άλλοι δείχνουν την πιο σοβαρή εκδοχή του θέματος.

https://twitter.com/Michalmichal33/status/1251091019858395136