Πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» και ΟΥΚαδες ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες – Aστυνομική επιχείρηση υπό το φόβο επικείμενου χτυπήματος

Στον Εισαγγελέα Πειραιά κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν οι 4 συλληφθέντες ανάμεσά τους πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» και δύο άνδρες που υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό. Στα σπίτια τους βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, ενώ προβληματισμό προκαλεί η τεράστια ποσότητα εκρηκτικής ύλης που είχαν στην κατοχή τους.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση η οποία δεν αφορά τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά το οργανωμένο έγκλημα. Η επιχείρηση έγινε χθες υπό άκρα μυστικότητα από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στην αστυνομία είχαν φτάσει πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα που είχαν στην κατοχή τους εκρηκτικά. Αποφασίστηκε άμεσα να γίνει επιχείρηση υπό το φόβο επικείμενου χτυπήματος.

Έγιναν 4 συλλήψεις αλλά και έφοδοι στα σπίτια των εμπλεκομένων στην Αθήνα τον Πειραιά και το Πέραμα. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν ένα πιστόλι, εκρηκτική ύλη ΤΝΤ, χειροβομβίδα, αλεξίσφαιρο και πολλά φυσίγγια. Οι συλληφθέντες ήταν γνώριμοι στις αρχές.