Εν μέσω καταρρακτώδους βροχής και με μουσικό χαλί ένα τραγούδι των πολιτικών του αντιπάλων, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο Εργατικό Κόμμα 49%, έναντι κάτω του 25% για τους Συντηρητικούς, γεγονός που φαίνεται ότι ανοίγει διάπλατα τον δρόμο της πρωθυπουργίας για τον 61χρονο Κιρ Στάρμερ.
Οι εκλογές τον Ιούλιο θεωρήθηκε τολμηρή κίνηση για τον Ρίσι Σούνακ που είναι εκ φύσεως επιφυλακτικός. Το πρόγραμμα απέλασης στη Ρουάντα που έγινε νόμος και η μείωση της καθαρής μετανάστευσης καταμετρώνται στα «συν» που καθόρισαν τον Ιούλιο το μικρότερο κακό για τις εκλογές.
Τους επόμενους μήνες, αναμένεται αύξηση στους δανειολήπτες στεγαστικών. Επιπλέον, οι παχυλές αποζημιώσεις, 10 δισ., στα θύματα από το μολυσμένο αίμα και η επερχόμενη επίσης υψηλή αποζημίωση για τα θύματα από το εσφαλμένο λογισμικό στα ταχυδρομεία, δεν αφήνουν περιθώριο για παροχές. Αυτά έπεισαν τελικά τον Πρωθυπουργό ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν των μειονεκτημάτων.
Όσο να φορά την ενδεχόμενη επιστροφή των Γλυπτών, τα δεδομένα είναι ότι κατά δήλωσή του, ο Στάρμερ δεν θα τεθεί εμπόδιο σε τυχόν τέτοια απόφαση του Βρετανικού Μουσείου.
Ωστόσο, υπάρχει το αγκάθι της λέξης που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά των Γλυπτών από το Λονδίνο στην Αθήνα. Δάνειο, επιστροφή, τοποθέτηση; Το Μουσείο έχει ήδη ανακοινώσει μεγάλη ανακαίνιση και οι γκαλερί θα κλείσουν για μεγάλο και άγνωστο διάσημα, οπότε κάπου θα πρέπει να τοποθετηθούν τα Γλυπτά.