Προνοιακά επιδόματα: Μεγάλες αλλαγές – Αυτά είναι τα κριτήρια

Προνοιακά επιδόματα: Το Yπουργείο Εργασίας κλείνει τη στρόφιγγα για χορήγηση προνοιακών επιδομάτων. Όπως αναφέρει η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου για να δικαιούται πλέον κάποιος επίδομα θα πρέπει να διαμένει στην Ελλάδα 10 χρόνια ενώ απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι παιδί του δικαιούχου να πηγαίνει και να παρακολουθεί μαθήματα στο σχολείο.

Προνοιακά επιδόματα: Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, «δεν κόβεται κανένα από τα επιδόματα, κρατάμε όσα έχουμε και τα ενισχύουμε κυρίως με το επίδομα γέννας.

Τα κριτήρια δεν αλλάζουν σε καμία των περιπτώσεων ως προς το εισοδηματικό τους. Αυτό που θα κάνουμε και θα το κάνουμε άμεσα έως το τέλος του, είναι ότι αλλάζουμε κάποια από τα κριτήρια των δικαιούχων. Δηλαδή στο επίδομα στέγασης θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μία ταυτοποίηση μεταξύ λογαριασμού της ΔΕΗ και δικαιούχου του επιδόματος».

Όπως είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου στο STAR, υπάρχουν άλλες δύο μεγάλες αλλαγές. «Η πρώτη έχει να κάνει με χορήγηση σε πολίτες τρίτων χωρών και αυτό που θέλουμε είναι να αυξήσουμε το όριο διαμονής τους στην Ελλάδα από τα 5 στα 10 χρόνια. Αυτό σκεφτόμαστε να το κάνουμε οριζόντια για όλα τα επιδόματα».

Μικρή εξαίρεση για όσους έχουν προσφυγικό προφίλ
«Γίνεται μία μικρή εξαίρεση για όσους έχουν προσφυγικό προφίλ» δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα επιδόματα τα παίρνουν αυτοί που στέλνουν τα παιδιά τους και παρακολουθούν σχολείο».

Με τον ΑΜΚΑ ο πολίτης θα βλέπει ποια δικαιώματα δικαιούται
«Eπιδιώκουμε να αυξήσουμε τη δικαιοσύνη του προνοιακού συστήματος να μεταβούμε από ένα μοντέλο που έχει που έχει πολλά μητρώα επιδομάτων σε ένα μοντέλο που είναι ένα μητρώο δικαιούχων. Δηλαδή να πηγαίνει κάποιος και να μπορεί να δει η Δόμνα Μιχαηλίδου τι δικαιούται. Να μπορεί με ένα όνομα με ένα ΑΜΚΑ να βλέπει τι δικαιούται. Αυτό είναι ένα μεγάλο πολύ σημαντικό και με μεγάλη αποτελεσματικότητα σχέδιο», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025