Πρόωρες εκλογές 2022: Οι τρεις πιθανές ημερομηνίες – Τα σενάρια που συζητιούνται

Σενάριο επί σεναρίων για πρόωρες εκλογές στη χώρα μας…

Τα κόμματα κυκλώνουν ημερομηνίες, προσπαθώντας να… μαντέψουν ποια Κυριακή του φθινοπώρου θα κάνει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συζήτηση έχει φουντώσει πια και μεταξύ γαλάζιων βουλευτών και υπουργών, που βλέπουν πως όσο και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να ολοκληρωθεί θεσμικά η κυβερνητική θητεία οι πραγματικές συνθήκες είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε αναθεώρηση αυτής της επιδίωξης.

Οι τρεις βασικές ημερομηνίες για πρόωρες κάλπες

Τρεις είναι οι βασικές ημερομηνίες που κυκλοφορούν στους πολιτικούς διαδρόμους ως πιθανότερες για πρόωρες κάλπες. Σύμφωνα με το iefimerida.gr, πρόκειται για τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου και το πρώτο του Οκτωβρίου.

Αν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να τις ανακοινώσει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, τότε η πρώτη δυνατή ημερομηνία είναι η 18η Σεπτεμβρίου. Ακολουθούν η 25η Σεπτεμβρίου και η 2α Οκτωβρίου. Και στα τρία σενάρια των πρόωρων εκλογών, αυτές θα έχουν προκηρυχθεί πριν από τη ΔΕΘ, η οποία θα μετατραπεί σε προεκλογικό μπαλκόνι.

Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρξει μια προεκλογική περίοδος-εξπρές ενός μήνα και οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν την επόμενη κυβέρνηση κυριολεκτικά από την παραλία.

Με το δεδομένο ότι θα έχουμε διπλές εκλογές εξαιτίας της απλής αναλογικής, η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται το συντομότερο 23 ημέρες μετά την πρώτη.

-Ad-