Πρόωρες εκλογές; Η απάντηση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σαφή απάντηση λέγοντας «κατηγορηματικά όχι» σε πρόωρες εκλογές

Απάντηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, λέγοντας «κατηγορηματικά όχι».

«Πρώτον, έχω εκφραστεί πάρα πολλές φορές δημόσια υπέρ της ανάγκης οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν την τετραετία τους. Άρα θα ήμουν ασυνεπής ως προς αυτά έχω πει ο ίδιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή, παρά τις αναταράξεις, παρά τις δυσκολίες, παρά τη φθορά η οποία μπορεί να υπάρχει και η οποία θεωρώ ότι είναι αναμενόμενη, αισθάνομαι ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού. Έχει 158 βουλευτές, μία άνετη κυβερνητική πλειοψηφία, και έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τη χώρα σε ένα δρόμο δυναμικής ανάκαμψης».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε λέγοντας πως «θέλω να κριθώ στο τέλος της τετραετίας όχι μόνο για το πώς αντιμετώπισα τις κρίσεις που μας έτυχαν και ήταν πολλές, ξεκινώντας από τον Έβρο, τα ελληνοτουρκικά, τις κρίσεις στο Αιγαίο, φυσικά τον κορονοϊό και την οικονομική κρίση. Θέλω να κριθώ και για τη δυνατότητά μας ως χώρα, ως κοινωνία, να βάλουμε ξανά την Ελλάδα σε μια δυναμική τροχιά ανάκαμψης».

-Ad-