Προσφυγόπουλα από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο

Η μετεγκατάσταση 12 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο οριστικοποιήθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, στην επικοινωνία συμφωνήθηκε οι Αρχές των δύο χωρών να ολοκληρώσουν τις επόμενες ημέρες την πολύπλοκη διαδικασία για την μετεγκατάσταση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, «παρά τις δύσκολες συνθήκες που θέτει η τρέχουσα πανδημία του κορονοϊού».

Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιτυγχάνεται παρά τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και δημιουργεί θετικό παράδειγμα έναντι των λοιπών Ευρωπαίων εταίρων, που έχουν εκφράσει την προθυμία τους να δεχθούν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα».

Ο αναπληρωτής υπουργός ευχαρίστησε επίσης, το Λουξεμβούργο «για τον ενεργό του ρόλο στην προώθηση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους», καθώς και την Ύπατη Αρμοστεία και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης «για τον υποστηρικτικό τους ρόλο στην διευκόλυνση των διαδικασιών».

-Ad-