Πρόστιμα ύψους 420.000 ευρώ και “λουκέτο” σε 3 επιχειρήσεις για μη τήρηση των μέτρων

Συνολικά 72.189 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας διενήργησαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες).

Σύμφωνα με ενημέρωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διαπιστώθηκαν 1.296 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 420.000 ευρώ, ενώ 3 επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν σε αναστολή της λειτουργίας τους για διάστημα 15 ημερών. Από το σύνολο των 72.189 ελέγχων, οι 65.301 πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκα, μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων και μη νόμιμη μετακίνηση.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χείμαρρος η Ανθή Βούλγαρη για το πόρισμα των Τεμπών: «Καταλαβαίνετε για τι καραγκιοζιλίκια μιλάμε τώρα;»
27 Φεβρουαρίου, 2025
Συλλαλητήρια μνήμης για τα Τέμπη: Σύσκεψη στην ΕΛΑΣ – Έλεγχοι, drones, ελικόπτερα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
27 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Νέα 48ωρη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Στο «μάτι» 10 περιοχές, 112 στη δυτική Ελλάδα
27 Φεβρουαρίου, 2025
Συνεχίζει να δίνει τη μάχη του στη ΜΕΘ ο Αλέξης Κούγιας – Για πέμπτο 24ωρο διασωληνωμένος ο ποινικολόγος
27 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Ποινική δίωξη σε πρώην και νυν στελέχη του ΟΣΕ και στέλεχος της εταιρίας φύλαξης
27 Φεβρουαρίου, 2025
ΟΠΕΚΑ: Αύριο η καταβολή των επιδομάτων για τον Φεβρουάριο – Οι δικαιούχοι
27 Φεβρουαρίου, 2025
Η απάντηση του Π. Μαρινάκη στο πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΑΜ – «Οι τρεις λόγοι που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί συγκάλυψης»
27 Φεβρουαρίου, 2025
Καθαρά Δευτέρα: «Τσιμπημένη» η τιμή της λαγάνας – Πως διαμορφώνονται οι τιμές για το σαρακοστιανό τραπέζι
27 Φεβρουαρίου, 2025
Ολόκληρο το πόρισμα του ΕΔΟΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη
27 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο: «Ένιωσα έντονη αδιαθεσία, ισχυρό πονοκέφαλο κι ανησύχησα»
27 Φεβρουαρίου, 2025