Πρόστιμο μαμούθ σε τράπεζα

Πρόστιμο 110.000 ευρώ επέβαλε σε πιστωτικό ίδρυμα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για παράνομη και καταχρηστική παρακράτηση ποσών από λογαριασμούς μισθοδοσίας και συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς και καλεί την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να επιστήσει την προσοχή στις τράπεζες- μέλη της αναφορικά με την υποχρέωσή τους να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά τη νομοθεσία για την προστασία των ακατάσχετων λογαριασμών και τις ειδικές διατάξεις για το ακατάσχετο του μισθού ή της σύνταξης.

Αυτό γνωστοποιήθηκε με σημερινή ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων «ιεραρχεί ως υψηλής προτεραιότητας την προστασία του κόσμου της εργασίας και ιδίως των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και οικογενειών».

Στο πλαίσιο αυτό, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή υπό την επίβλεψη του υφυπουργού Νίκου Παπαθανάση και μετά από καταγγελίες καταναλωτών προέβη στην επιβολή διοικητικής κύρωσης.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «το υπουργείο προβαίνει, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απαρέγκλιτη τήρηση της νομοθεσίας, περιλαμβανομένης της επιβολής αυστηρών κυρώσεων. Οι καταναλωτές, εφόσον αντιμετωπίζουν παρόμοια φαινόμενα κατά τις συναλλαγές τους με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, έχουν τη δυνατότητα να τα καταγγέλλουν στην γραμμή καταναλωτή 1520, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου mindev.gov.gr όλο το 24ωρο».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Pamestoixima.gr και ΜΠΑΜ FC ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πιο δυνατή συνεργασία της χρονιάς
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τσούκαλης για τον θάνατο του Β. Καλογήρου: Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας – Σε 15 ημέρες οι ιατροδικαστικές εκθέσεις θα δείξουν τι έχει γίνει
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις για τα Τέμπη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Φοιτητές του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου τιμούν την μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Σήμερα η πιο κρύα μέρα της κακοκαιρίας Coral, πού θα χιονίσει – Έρχονται βροχές από Δευτέρα
22 Φεβρουαρίου, 2025
Θλίψη στην Καστοριά για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου – «Είμαστε συγκλονισμένοι», λένε συνάδελφοί του
22 Φεβρουαρίου, 2025
Αγωνία για τον εισοδηματία από τη Γλυφάδα: Απαγωγή βλέπει πίσω από την εξαφάνιση ο αδερφός του
22 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα έξω από απόκρημνη σπηλιά στο Κοιμητήριο Βούλας
22 Φεβρουαρίου, 2025
Τα έσοδα από φοροδιαφυγή ανοίγουν το δρόμο για νέες μειώσεις φόρων
22 Φεβρουαρίου, 2025
Στα επίπεδα του Φεβρουαρίου οι τιμές ρεύματος τον Μάρτιο
22 Φεβρουαρίου, 2025