Προσβλητικός ο Ερντογάν: «Ανοησία Μητσοτάκη…»

Μέσα σε λίγες ώρες ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει για δεύτερη φορά με ξεκάθαρο τρόπο την ενόχλησή του για την επίσκεψη του Χαλίφα Χάφταρ στην Ελλάδα.

Ο Ερντογάν μιλώντας στους Τούρκους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το Βερολίνο είπε: «Ο Μητσοτάκης γιατί κάλεσε τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι στο Βερολίνο κάποιος ηγέτης τον πλησίασε και του είπε: “Ο Μητσοτάκης θέλει να βελτιώσεις τις σχέσεις σας”. Και συνεχίζει ο Ερντογάν: «Αναρωτήθηκα: Θέλει να διορθώσει τις σχέσεις μαζί μου και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Τι ανοησία είναι αυτή; Πείτε του ότι αυτό που κάνει είναι λάθος. Να το διορθώσει και από εκεί και πέρα μπορούμε να συναντηθούμε μαζί του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε επίσης γνωστό πως βρίσκεται σε επαφές με την Ιταλία για την πραγματοποίηση γεώτρησης ανοιχτά της Λιβύης.

«Αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι σε επαφές μαζί μας ώστε στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη να πραγματοποιήσουμε γεώτρηση», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια υποστήριξε: «Επειδή τώρα οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που δεν έκανε η Κύπρος κι αυτό τρελαίνει την Ελλάδα… Εξάλλου εμείς έχουμε την πιο μεγάλη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο. Και αυτό μας δίνει μια επιπλέον δυνατότητα».

Μάλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να επανέλαβε: «Ό,τι βγει γύρω από την Κύπρο, θα ανήκει και στο βορρά και στο νότο. Όλοι έχουν δικαίωμα να τα μοιραστούν ισότιμα. Αλλά μέχρι σήμερα η νότια Κύπρος δεν το έχει εφαρμόσει. Δεν είπαν ποτέ να κάτσουμε μαζί με το βορρά να τα συζητήσουμε και να τα βρούμε».