Πρόταση μομφής: Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά από το δημοσίευμα του Βήματος για τα Τέμπη και την απόφαση του κ. Ανδρουλάκη να καταθέσει πρόταση μομφής.

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει παρά τις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, όπως έχει το δικαίωμα, καθώς από τη φύση της η πρόταση δυσπιστίας έχει αυτόν τον χαρακτήρα.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επί του θέματος, ωστόσο μια αποστροφή του από τον Καναδά θεωρήθηκε αιχμή για όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας.

Την πρόταση του ΠΑΣΟΚ η οποία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας, με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας να ξεκαθαρίζει πως δεν θα συνυπογράψει το αίτημα της Χαριλάου Τρικούπη, όμως θα το στηρίξει αν τελικά κατατεθεί στη Βουλή. Η διαδικασία αναμένεται να αρχίσει αμέσως και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με ονομαστική ψηφοφορία.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση με πανό για τα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τασούλας: Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Κατεπείγουσα έρευνα για αναρτήσεις σε βάρος του ανακριτή της υπόθεσης των Τεμπών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σωλήνας καλοριφέρ εξερράγη σε σχολείο της Εύβοιας κατά τη διάρκεια του μαθήματος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μητσοτάκης για εκλογή Τασούλα: Θα είναι εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας και της συνταγματικής σταθερότητας
12 Φεβρουαρίου, 2025