Προθεσμία για να απολογηθούν για τον ομαδικό βιασμό 23χρονης έλαβαν οι φερόμενοι ως δράστες της υπόθεσης

Το κατώφλι του Εισαγγελέα Χανίων πέρασαν σήμερα οι δύο φερόμενοι ως δράστες του βιασμού και ξυλοδαρμού της 21χρονης Σουηδέζας τουρίστριας τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Γεράνι.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους, ένας 19χρονος πήγε στο Αστυνομικό μέγαρο Χανίων μαζί με τον δικηγόρο του και λίγο αργότερα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χανίων. Καθώς το αυτόφωρο είχε παρέλθει ο 19χρονος δεν συνελήφθη. Ο φερόμενος ως δράστης έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη (06/10). Παράλληλα, ο δεύτερος κατηγορούμενος, ένας 23χρονος, λίγο νωρίτερα πέρασε και αυτός το κατώφλι της ανακρίτριας όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Πέμπτη.

Πάντως οι κατηγορίες που βαρύνουν τον 23χρονο είναι κατάχρηση σε ασέλγεια κατά συναυτουργία σε βάρος ατόμου ανίκανου προς αντίσταση λόγω μέθης, έκθεση σε κίνδυνο και αποτύπωση μη δημόσιας πράξης σε υλικό φορέα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του Flashnews.gr η ιατροδικαστική γνωμάτευση «έδειξε» ότι επρόκειτο για «βιασμό κατά φύση».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο (1/10) όταν η νεαρή κοπέλα διασκέδαζε σε μπαρ των Χανίων όπου γνωρίστηκε με κάποια άτομα. Ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία. Τότε δυο νεαροί, Έλληνες, ο ένας 19χρόνων και ο άλλος 23χρόνων, προσφέρθηκαν να την επιστρέψουν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, στο Γεράνι.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ίδια αντί να την πάνε στο ξενοδοχείο της, την οδήγησαν σε μια παραλία όπου τη βίασαν και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν.

Η κοπέλα στη συνέχεια επικοινώνησε με φιλικό της πρόσωπο με το οποίο πήγαν στην αστυνομία και κατήγγειλαν τον βιασμό της.

Λίγο αργότερα οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του 23χρονου.

Πηγή/Φωτογραφία: Flashnews.gr

-Ad-