Προθεσμία πήρε η Ρένα Δούρου

Προθεσμία να απολογηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου έλαβε, από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στο Μάτι, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η κ. Δούρου προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο, προκειμένου να λάβει γνώση για όσα της καταλογίζει ο δικαστικός λειτουργός με το κατηγορητήριο που έχει συντάξει σε βάρος της.

Στη συνέχεια γραπτή της δήλωση διανεμήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου μέσω των συνεργατών της.

Στη δήλωση, μεταξύ άλλων, η κ. Δούρου αναφέρει τα εξής:

«Πριν από δύο χρόνια συνέβη μια ανείπωτη εθνική τραγωδία. Μια εθνική τραγωδία στα θύματα της οποίας συγκεκριμένοι πολιτικοί τυμβωρύχησαν, επιχειρώντας να σπιλώσουν και να συκοφαντήσουν πολιτικούς αντιπάλους τους. Δεν δίστασαν με ιδιαίτερο κυνισμό να υποκαταστήσουν τη Δικαιοσύνη εκδίδοντας καταδικαστική σε βάρος μου ετυμηγορία ενόψει των εκλογών του Ιουλίου 2019.

Αναίσχυντα διαστρέβλωσαν τα γεγονότα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και στο πένθος των συγγενών και συναισθανόμενη απόλυτα την τραγικότητα των γεγονότων επέλεξα τότε να σιωπήσω. Σήμερα ήρθε, πλέον, η ώρα για την απόδοση ευθυνών από τη δικαιοσύνη. Εξάλλου οι ψυχές των θυμάτων και οι συνειδήσεις των συγγενών δεν θα ησυχάσουν αν έστω κι ένας ένοχος ξεφύγει ή αν έστω κι ένας αθώος καταδικαστεί».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«Σεμνότητα και αποτελεσματικότητα»: Τα μηνύματα των νέων υπουργών
15 Μαρτίου, 2025
ΟΗΕ: Ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις η Πενταμερής
15 Μαρτίου, 2025
Λευκωσία: Νεκρό βρέφος σε αυτοκίνητο – Φέρεται ότι το ξέχασε η μητέρα του
15 Μαρτίου, 2025
LIVE – Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση – Sτο Προεδρικό οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί
15 Μαρτίου, 2025
Το Κίεβο κατέρριψε 130 ρωσικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία
15 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Χούπας: Η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει εργαλεία για να δικάσει
15 Μαρτίου, 2025
Στις 12:00 η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου
15 Μαρτίου, 2025
Έως τους 26 βαθμούς ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα, στους 30 βαθμούς θα φτάσει στη βόρεια Κρήτη – Έρχεται και η αφρικανική σκόνη
15 Μαρτίου, 2025
Σερβία: Συλλαλητήριο διοργανώνουν το Σάββατο οι φοιτητές στο Βελιγράδι – Επεισόδια και συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής
15 Μαρτίου, 2025
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα οι προτεραιότητες του πρώτου υπουργικού συμβουλίου
15 Μαρτίου, 2025