Πρώτη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο

Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ως πρωθυπουργός της Ελλάδας πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επίσκεψη αυτή υπό διαφορετικές συνθήκες θα αποτελούσε μια απλή εθιμοτυπική συνάντηση, με την οποία Ελλάδα και Κύπρος θα διαλαλούσαν απλώς το καλό κλίμα συνεργασίας μεταξύ τους.

Αυτήν τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς στο τραπέζι της συζήτησης τίθενται καυτά ζητήματα που άπτονται των βημάτων που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, τόσο σε σχέση με το Κυπριακό, όσο και με την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής, τους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διοργανώνει δείπνο για τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική αντιπροσωπεία(υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και κυβερνητικό εκπρόσωπο), η οποία αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί το μεσημέρι της Τρίτης.