Πρωτοφανής κίνηση: Ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να δώσει το λόγο στον Αλ. Τσίπρα

Σε μία πρωτοφανή παρέμβαση ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας δεν επέτρεψε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να πάρει τον λόγο στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Η κίνηση αυτή του Προέδρου που επικαλέστηκε τον Κανονισμό της Βουλής προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κύκλοι του οποίου σχολίαζαν ότι “κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά” καταγγέλλοντας τον Πρόεδρο του Σώματος ότι δέχτηκε και διάβαζε σκονάκια από το πρωθυπουργικό γραφείο. “Πρόκειται για φίμωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης” έλεγαν.

Ο κ. Τασούλας αρνήθηκε να δώσει τον λόγο τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας μάλιστα ότι δεν θα επιτρέψει να στηθεί ένα “μονόπρακτο” κι ένα “αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού στη Βουλή” .

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει σε έντονο ύφος τον κ. Τασούλα -που σημειωτέον ανέβηκε στο βήμα επί τούτου- “να μην υποπέσετε σ’ αυτό το πολύ σημαντικό παράπτωμα” δηλαδή να μήν τού επιτρέψει να πάρει το λόγο στη Βουλή με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού. “Σάς καλώ να σταθείτε στο ύψος σας και να λειτουργήσετε όχι ως πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος αλλά ως Πρόεδρος ολόκληρης της Βουλής” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας από τον κ .Τασούλα να τού διαβάσει το σχετικό άρθρο του Κανονισμού. “Σάς καλώ να μην επιχειρήσετε να φιμώσετε τη φωνή της αξιωματικής αντιπολιτευσης στο ναό της Δημοκρατίας, όπως η παράταξή σας φιμώνει κάθε αντίθετη φωνή στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”. Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να πάρει το λόγο στο πλαίσιο της διαδικασίας συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων για να καταγγείλει τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται και παραβιάζει τον Κανονισμό καθώς για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα αρνείται να παρουσιαστεί στη Βουλή και να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή του. Αυτή τη φορά με αντικείμενο τα υπέρογκα χρέη της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τις πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτίθεται να καταθέσει πρόταση Νόμου στη Βουλή για την εξυγίανση των οικονομικών των κομμάτων

-Ad-