Πρωτοβουλία για τη στήριξη ανέργων στον τουρισμό, που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα

Η στήριξη των ανέργων στο χώρο της εστίασης και του τουρισμού, αλλά και όσων δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 50 ενσήμων για να ενταχθούν στο Ταμείο Ανεργίας και είναι πλέον χωρίς εισόδημα, αποτέλεσε το αντικείμενο πρωτοβουλίας του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα, ο οποίος είχε διαδοχική επικοινωνία και συνεργασία με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Γιάννη Τσακίρη και τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Η πρόταση του κ. Κόνσολα επικεντρώνεται στη διασφάλιση ενός ελάχιστου εισοδήματος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, μέσα από τη συμμετοχή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης. H πρωτοβουλία του υφυπουργού Τουρισμού έχει διπλό όφελος, καθώς οι άνεργοι και θα αποκτήσουν ένα εισόδημα, αλλά και θα βελτιώσουν τις δεξιότητες και τα προσόντα τους στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Τσακίρης ήταν θετικός απέναντι στην πρόταση του κ. Κόνσολα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν πόροι για την υλοποίηση επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης για ανέργους στον τουρισμό και στην εστίαση, οι οποίοι δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα. Αρμόδιος φορέας για την υλοποίηση των προγραμμάτων είναι ο ΟΑΕΔ, ενώ στη συζήτηση του υφυπουργού Τουρισμού κ. Κόνσολα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη συμφωνήθηκε να υπάρξει, άμεσα, συνεργασία και με τον κ. Τσακίρη, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων.

Σε δήλωση του, ο κ. Κόνσολας, τονίζει: «Όταν λέμε ότι κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του, η σκέψη μας πηγαίνει σε αυτούς που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα, στους ανέργους στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης. Οι συμπολίτες μας που είναι άνεργοι πρέπει να στηριχθούν, να έχουν ένα εισόδημα και ταυτόχρονα να τους δώσουμε την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους μέσα από προγράμματα κατάρτισης».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Απάντηση Ιράν στις απειλές Τραμπ: «Απερίσκεπτες και προκλητικές δηλώσεις»
17 Μαρτίου, 2025
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Ιωάννη
17 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Ραγδαία αλλαγή του καιρού από τις επόμενες ώρες
17 Μαρτίου, 2025
Μήνυση από γονείς θυμάτων των Τεμπών κατά του Εφέτη ανακριτή για στοιχεία που λείπουν – Η αναφορά σε εκρηκτική ουσία
17 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές σε διαμαρτυρία έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον
17 Μαρτίου, 2025
«Είχα τη στολή για την δουλειά μου, είναι ψέμα ότι έκανα προσαγωγές» λέει ο 32χρονος fake αστυνομικός
17 Μαρτίου, 2025
Από τις παραλίες στις χιονοπτώσεις – «Βουτιά» του υδράργυρου ως και 2 βαθμούς
17 Μαρτίου, 2025
Τέμπη: Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από το χάος λίγες ώρες πριν την τραγωδία – Έστελναν τρένα ανάποδα και στα τυφλά
17 Μαρτίου, 2025
Αλέξης Τσίπρας: «Το σημερινό καθεστώς οδηγεί την πατρίδα στα βράχια»
17 Μαρτίου, 2025
Οδύνη και οργή στη Βόρεια Μακεδονία – Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τη φονική πυρκαγιά
17 Μαρτίου, 2025