Προβάδισμα… τελικού για Άρη

Οι Θεσσαλονικείς πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επικράτησαν με 1-0 του Παναιτωλικού στην πρώτη τους “μάχη” στο Αγρίνιο. 

Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο “ζεστά” στην αναμέτρηση και απείλησε νωρίς-νωρίς με δράστη τον Σενγκέλια σε δύο περιπτώσεις μέσα στο ίδιο λεπτό (10′). Αρχικά, ο Γεωργιανός άσος σούταρε με τη μία εκτός περιοχής, προσπάθησε να πιάσει τον Κουέστα εκτός θέσης, εκείνος όμως κάνοντας βήματα πίσω έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ, ενώ λίγο αργότερα έκανε το σουτ δεξιά της περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από την εστία του κίπερ του Άρη. Στο 14′ οι Αγρινιώτες έχασαν σπουδαία διπλή ευκαιρία για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Ο Τορεχόν πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κουέστα απέκρουσε, με τον παίκτη των γηπεδούχων να σουτάρει εκ νέου και τον αρχηγό των “κίτρινων” να αποκρούει εντυπωσιακά. Στη συνέχεια, ο Ζοάο Πέδρο κέρδισε κόρνερ. Η απάντηση του Άρη ήρθε στο 30′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σουλεϊμάνοφ στο πρώτο δοκάρι κατάφερε να γυρίσει προς τον Μπράμπετς, ο οποίος ήταν μόνος, πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε. Νέα πολύ καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 41′. Εξαιρετική πάσα του Γκαρθία προς τον Σαβέριο, ο οποίος από τα αριστερά της περιοχής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσάβες. Το ημίχρονο στο Αγρίνιο δεν είχε σκορ ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Άρη. Οι Αγρινιώτες μπήκαν πολύ δυνατά, έβαλαν δύσκολα στον Κουέστα, αλλά στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν και είχαν επίσης τις στιγμές τους για γκολ.

Κεφαλιά -αδύναμη- του Μπράμπετς από τα αριστερά της περιοχής στο 48′, μπλόκαρε ο Τσάβες. Στο 49′ το σουτ του Σουλεϊμάνοφ από τα δεξιά της περιοχής το έδιωξε ο Τσάβες. Ο Χατζηθεοδωρίδης στο 53′ σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής, στην αγκαλιά του Κουέστα κατέληξε η μπάλα. Ωραία ενέργεια του Ζοάο Πέδρο στο 64′, αλλά το σουτ του δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα. Ο Άρης μπήκε μπροστά στο σκορ στο 64′! Ο Μάνου Γκαρθία έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Βέλεθ έκανε την κίνηση από πίσω και στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Ο Πετράκης έψαξε… αντίδραση, αλλά δεν την βρήκε και ο Άρης έφυγε από το Αγρίνιο με τη νίκη (1-0) και το προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΓΚΟΛ: – / 64′
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 34′ Μαλής, 44′ Σενγκέλια, 85′ Τσιγγάρας, Μαυρίας, 90+4′ Καρέλης / 52′ Βερστράτε

Παναιτωλικός: Τσάβες, Μαλής, Μπ. Ντουάρτε, Στάγιτς (83′ Μαυρίας), Λιάβας, Χουάνπι, Τσιγγάρας, Χατζηθεοδωρίδης (71′ Φρ. Ντουάρτε), Τορεχόν, Σενγκέλια (71′ Λομόνακο), Πέδρο (77′ Καρέλης).

Άρης: Κουέστα, Μοντόγια, Βέλεθ, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Βερστράτε (89′ Ντουκουρέ), Νταρίντα (89′ Φετφατζίδης), Μάνου Γκαρθία (70′ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (55′ Ζαμόρα), Μορόν (89′ Ανσαριφάρντ).