Σοκ στην Αθήνα με το «μήνυμα» Ερντογάν: «Ντου» σε Ελλάδα και Κύπρο μετά τη Συρία;

Προβληματισμός επικρατεί στην Αθήνα για τις επόμενες κινήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συμφωνία με τους Αμερικανούς και την εισβολή του στη Συρία.

Όπως αναφέρει η Real News της Κυριακής, η ανησυχία έγκειται στο ενδεχόμενο, καθώς ο Ερντογάν πήρε ό,τι ήθελε στη Συρία, να του «έχει ανοίξει η όρεξη» και να στραφεί τώρα προς δυσμάς στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Στη γειτονική χώρα ήδη προαναγγέλλονται τέτοιες κινήσεις και προκλήσεις. Είναι ενδεικτικό το πανηγυρικό άρθρο του Ιμπραήμ Καραγκιούλ στη «Γενί Σαφάκ» – το δημοσιογραφικό όργανο του σουλτάνου – για την εισβολή στη βόρεια Συρία.

Ο αρθρογράφος συνέδεσε ευθέως την επιχείρηση αυτή με τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. «Τα σχέδια εκείνων που ήθελαν να μας πολιορκήσουν από τη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τον βορρά της Συρίας, το αμερικανικό σχέδιο “διάδρομος τρομοκρατίας”, οι προσπάθειές τους να πολιορκήσουν την Τουρκία από τον νότο, όλα κατέρρευσαν. Αυτή η κατάρρευση συνέβη σήμερα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία. Αύριο θα επεκταθεί στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο», έγραψε.

Ο Καραγκιούλ δεν είναι τυχαίος. Είναι έμπιστος του Ερντογάν… Το ενδεχόμενο μιας στροφής του καθεστώτος Ερντογάν προς το Αιγαίο και την Κύπρο, μετά τη Συρία, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος μπορεί να εμφανιστεί στο εσωτερικό της χώρας του ως νικητής προβληματίζει ιδιαίτερα την Αθήνα.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα: Real News της Κυριακή