FILE - President Joe Biden, right, and Republican presidential candidate former President Donald Trump, left, stand during break in a presidential debate hosted by CNN, Thursday, June 27, 2024, in Atlanta. There were exhaustive, independent fact-checks of claims made during the debate but none available to the millions of people watching the two presidents in real time. (AP Photo/John Bazemore, File)

Προβληματισμός στους Δημοκρατικούς μετά το debate Μπάιντεν με Τραμπ – Συζητήσεις και σενάρια

Μια μέρα μετά το debate των Μπάιντεν και Τραμπ διατυπώνονται έντονοι προβληματισμοί για την τηλεοπτική εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου, η οποία απογοήτευσε πάρα πολλούς. Πάντως ο Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του επιμένει ότι θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Σκοπεύω να κερδίσω αυτές τις εκλογές», δήλωσε ο Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

«Δεν μιλάω τόσο εύκολα όσο άλλοτε, δεν μιλάω με την ίδια ευχέρεια όσο πριν, δεν συζητάω το ίδιο καλά όσο παλαιότερα», παραδέχτηκε ο Μπάιντεν, την επομένη της ανεπαρκούς εμφάνισής του απέναντι στον 78χρονο Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του.

«Σας δίνω τον λόγο μου, του Μπάιντεν. Δεν θα έβαζα ξανά υποψηφιότητα αν δεν πίστευα, με όλη μου την καρδιά και όλη μου την ψυχή ότι μπορώ να κάνω αυτή τη δουλειά», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ενώπιον των υποστηρικτών του στη Βόρεια Καρολίνα, μια πολιτεία την οποία «σκοπεύει να κερδίσει».

Βέβαια, πάρα πολλοί είναι οι Δημοκρατικοί πια στους κόλπους των Δημοκρατικών, όχι δημόσια, που έχουν αρχίσει τις συζητήσεις για το ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Βάνα Κουτρουλού, η αλήθεια είναι ότι είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Θα διευκόλυνε να παραιτηθεί ο ίδιος, να πει ότι ο ίδιος αποσύρεται και είναι μια δύσκολη διαδικασία γιατί σχεδόν το 99% των 4.000 εκλεκτόρων στηρίζει την υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν.

Έχει ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν, οπότε το μόνο που μένει τυπικά είναι να επικυρωθεί και η υποψηφιότητά του στο συνέδριο των Δημοκρατικών μετά τις 19 Αυγούστου.