Ψευτογιατρός: 17χρονος κατέληξε σε καροτσάκι

Όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες εναντίον του ψευτογιατρού, ο οποίος εξαπατούσε απελπισμένους ανθρώπους τάζοντάς τους πλήρη ίαση από ανίατες ασθένειες με το αζημίωτο φυσικά.

Μετά από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 47χρονου τα στελέχη του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έχουν δεχθεί εκτός από τις 45 αρχικές περιπτώσεις θυμάτων, ακόμα 55 καταγγελίες πολιτών.

Μία από αυτές μάλιστα αφορά σε έναν 17χρονο, ο οποίος καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο μετά από τη θεραπεία που του χορήγησε ο… γιατρός μαϊμού, όπως κατήγγειλε η μητέρα του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι 22 από αυτές τις καταγγελίες είναι από επαρχία και συγκεκριμένα Λαμία, Λάρισα, Βόλο και Ρόδο. Οι υπόλοιπες 33 είναι από την Αττική.

Καθημερινά μάλιστα λαμβάνονται τέσσερις με πέντε καταθέσεις. Μία από αυτές και η κατάθεση της μητέρας του 17χρονου. Όπως είπε στους αστυνομικούς το παιδί της αντιμετώπιζε κινητικό πρόβλημα. Ο «Νίκος Κοντός» της υποσχέθηκε πως το παιδί της θα ξαναπερπατήσει. Την έπεισε να σταματήσει τη θεραπεία και αντί να γίνει καλύτερα, το παιδί καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Σε σκευάσματα που πωλούσε μάλιστα σε ασθενείς του καταγράφεται στην ετικέτα το όνομα γνωστού γιατρού σε ιδιωτική κλινική κι ότι σε αυτόν ανήκει η «πατέντα» του σκευάσματος.

Ο εν λόγω ιατρός δήλωσε «παραπλανημένος» από τις μεθοδεύσεις του Νίκου Κοντοστάθη, όμως η ΕΛΑΣ διερευνά τον ρόλο του γιατί θεωρεί ότι μπορεί να ήταν συνεργός του.

Ψευτογιατρός: «Θα δείτε το παιδί νυφούλα»

Σε χειρόγραφο του Νίκου Κοντοσταθη αναφερόταν το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζι Σπυρουλίνα» κι άλλες ουσίες ως αυτές που θα περιορίσουν σοβαρές νόσους.

Εντοπίσθηκε τέλος σκεύασμα το οποίο υποτίθεται ότι ήταν δημιούργημα της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Genentech που συνιστούσε ο «φυσικός» Νίκος Κοντοστάθης κι αποτελούσε ευρεσιτεχνία του προαναφερόμενου ιατρού.