Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δημόσια Υγεία με 156 «ναι» και 141 «όχι»

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Εγκρίθηκε με 156 «ναι» και 141 «όχι» στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη έγινε δεκτό μόνον από την κυβερνητική πλειοψηφία, στην ονομαστική ψηφοφορία (επί της αρχής και επί των επίμαχων άρθρων που προβλέπουν τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, και την προκήρυξη θέσεων γιατρών ΕΣΥ με καθεστώς μερικής απασχόλησης), κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ. Επί 297 ψηφισάντων, 156 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «ναι», ενώ 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν «όχι».

Κλείνοντας τη διήμερη συζήτηση, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα είχε πει ότι ο στόχος ενός συστήματος υγείας δεν είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών, αλλά ασφαλείς υπηρεσίες.

Η κ. Γκάγκα επισήμανε ότι το σύστημα φυλλοροεί εδώ και χρόνια και η απάντηση δεν είναι τα 2.000 ευρώ μισθός για τους γιατρούς που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δώσαμε 2.000 ευρώ αφορολόγητα και ήρθαν ελάχιστοι. Δεν είναι το οικονομικό το πρώτο κίνητρο, αλλά η εξειδίκευση εργασίας, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια που μπορεί να έχει ένας γιατρός», υποστήριξε, αναφερόμενη στη δυνατότητα που δίδεται στους γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν και ιδιωτικό έργο, έως δύο απογεύματα την εβδομάδα.

Η κ. Γκάγκα, που είχε καλέσει όλες τις δυνάμεις να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, είχε τονίσει πως ακόμα και εάν δεν το πράξουν «το νομοσχέδιο θα περάσει, και θα είναι καλό για την κοινωνία».

Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι και πάλι του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία θα συνεχίσει με συνέπεια και με σταθερότητα να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, σε κάθε γιατρό και κάθε εργαζόμενο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τέμπη: Αίτηση εξαίρεσης πραγματογνωμόνων από την εξέταση των τελευταίων βίντεο κατέθεσε γονέας θύματος
25 Φεβρουαρίου, 2025
Φιλ Κόλινς: «Είμαι πολύ άρρωστος, έχω χάσει την όρεξη για μουσική»
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αθωώθηκε ο 50χρονος που κατηγορούνταν για υποκίνηση βίας ενόψει των συλλαλητηρίων της Παρασκευής
25 Φεβρουαρίου, 2025
Καταγγελία για λύματα που καταλήγουν στον Αλιάκμονα από τον βιολογικό καθαρισμό της Βέροιας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Είχε εμμονή με 31χρονη γυναίκα– Καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση
25 Φεβρουαρίου, 2025
Βασίλης Καλογήρου: Αποκαλύψεις από την στάση του σώματός του – Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας
25 Φεβρουαρίου, 2025
Ανατροπή στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου – Δύο αυτοκίνητα στο σημείο το μοιραίο βράδυ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ
25 Φεβρουαρίου, 2025
Στην κλινική των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε ο 47χρονος που δολοφόνησε 44χρονη τρόφιμο στο Δαφνί
25 Φεβρουαρίου, 2025
Αλέξης Κούγιας: Η νεότερη ανακοίνωση του γιού του – «Οτιδήποτε διαρρέει είναι ψεύτικο»
25 Φεβρουαρίου, 2025