Ψώνια με χρονόμετρο: Τι θα γράφει ο QR Code – Πώς θα χρησιμοποιείται

Τα… διπλά sms στο 13033 και η κοσμοσυρροή στις κεντρικές εμπορικές οδούς της χώρας το Σαββατοκύριακο οδηγεί την κυβέρνηση σε σκέψεις αλλαγής του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα βγαίνουν για ψώνια μέσα στο επιτρεπόμενο δίωρο.

Προκειμένου να αποφεύγονται «πονηριές» με τα sms και τα χαρτιά, υπάρχει η σκέψη της χρησιμοποίησης μιας εφαρμογής μέσω του κινητού τηλεφώνου, όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που είναι στο τραπέζι, ο καταναλωτής θα ελέγχεται αυτόματα για τον χρόνο του μέσω του e-katanalotis. Με διαδικασίες που ακόμη είναι υπό συζήτηση, ο καταναλωτής μπαίνοντας στο e-katanalotis μέσω του κινητού του, θα κατεβάζει αρχικά μία εφαρμογή.

Μεταξύ αυτών είναι να αξιοποιηθεί ο QR Code υπόδειγμα του οποίου παρουσίασε ο ΑΝΤ1 και θα αναγράφει το εξής: “ο παρών QR Code έχει ισχύ για 4 συνεχείς ώρες ημερησίως, είναι υποχρεωτικός για να εισέλθετε στα εμπορικά καταστήματα και οφείλετε να τον επιδεικνύεται σε ελεγκτικά όργανα όταν αυτός ζητηθεί”. Στην ουσία θα υπάρχει ένας χρονομετρητής που θα μετρά αντίστροφα από τις τέσσερις ώρες.

Το άλλο μεγάλο ερώτημα βεβαίως είναι με ποιον τρόπο οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας και κυρίως αυτοί που δεν έχουν γνώσεις επί της τεχνολογίας θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία.