Ψυχιατρικά προβλήματα επικαλείται ο Νορβηγός που δολοφόνησε αστυνομικό

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 44χρονος Νορβηγός που μαχαίρωσε και σκότωσε τον αστυνομικό σε μπυραρία στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης παραμένει από χθες στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και η προανάκριση του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συγκέντρωση μαρτυρικών καταθέσεων.

Τα ψυχιατρικά προβλήματα και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ επικαλείται ο 44χρονος Νορβηγός ως αιτίες της δολοφονικής επίθεσης που κατηγορείται ότι διέπραξε. Στις εξηγήσεις που έδωσε, ανέφερε ότι δεν θυμόταν τι ακριβώς έγινε στο αιματηρό επεισόδιο τα ξημερώματα στο μπαρ της οδού Κατσιμίδη. Φέρεται να είπε ότι λόγω της κατάστασης της ψυχικής του υγείας και της κατανάλωσης αλκοόλ, δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι συνέβη, αν και ισχυρίσθηκε πως «προσπαθούσα να προστατέψω τον εαυτό μου».

Επιπλέον, ανέφερε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής που τον εξέτασαν ότι βρίσκεται τουλάχιστον εννέα χρόνια στην Ελλάδα και πως ζει με μία σύνταξη που του χορηγεί το νορβηγικό κράτος για λόγους ψυχικής υγείας.

Ο συνήγορος του 44χρονου, Θοδωρής Καραγιάννης, ο οποίος συναντήθηκε το βράδυ με τον εντολέα του υποστήριξε ότι ο Νορβηγός «δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, δεν γνώριζε καν τον θάνατο του θύματος μέχρι που ενημερώθηκε για την κατηγορία σήμερα το απόγευμα, όλα έγιναν στο πλαίσιο ενός καβγά όπου μάλιστα το θύμα του επιτέθηκε».