Ψυχικό: «Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα σκοτώσουν τον 54χρονο» – Όσα ανέφερε δικηγόρος για το θύμα

Ο Στέλιος Γκαρίπης, δικηγόρος, μίλησε για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου σήμερα το πρωί στο Νέο Ψυχικό.

Οι σφαίρες «έπεφταν» βροχή το πρωί μέσα σε κατοικημένη περιοχή στο Νέο Ψυχικό.

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 08.15 το πρωί όταν το αυτοκίνητο του 54χρονου, βρισκόταν στη συμβολή των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου.

Εκείνη τη στιγμή, άγνωστο άτομο που επέβαινε σε δίκυκλο πέρασε από το σημείο ανοίγοντας πυρ. Από τους πυροβολισμούς, ο άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα.

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης ήταν επιτυχημένος τοπογράφος μηχανικός.

Γνωστός στα ελληνικά νησιά, όπως την Ίο, την Σέριφο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Έκανε τοπογραφικές μελέτες κι άλλες δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών. Τα πιο πετυχημένα deals φαίνεται να τα έκλεινε στη Μύκονο.

« Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο»

Ο Στέλιος Γκαρίπη, δικηγόρος, μίλησε για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 54χρονου τοπογράφου σήμερα το πρωί στο Νέο Ψυχικό.

«Για όσους γνώριζαν το θύμα κι ιδίως τις συναναστροφές του και την δράση του τα τελευταία χρόνια ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Φαινόταν μια αλλαγή στην συμπεριφορά του, η οποία ήταν ριζική. Όλοι τον γνωρίσαμε ίσως σαν τον καλύτερο τοπογράφο με πάρα πολλές γνώσεις. Είχε αναλάβει να χαρτογραφήσει για το κτηματολόγιο Μυκόνου όλο το νησί. Πέρα από αυτό ήξερε με τελειότητα την νομοθεσία και ήταν ένας άνθρωπος πανέξυπνος που βοηθούσε τους πάντες».

Κατόπιν ο δικηγόρος μίλησε για μια μεταβολή που συνέβη στην ζωή του 54χρονου τοπογράφου και που όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος «του άλλαξε την ζωή».

«Για καλή ή κακή του τύχη ένα γεγονός ήταν αυτό που του άλλαξε την ζωή. Δηλαδή μια αλλαγή στην κατάσταση ενός φιλικού του προσώπου. Γνωρίζουν όλοι ότι άρχισε μετά από κάποιο χρονικό σημείο να αναπτύσσει κάποιες άλλες δραστηριότητες. Ασχολείτο με το real estate, με αγοραπωλησίες και επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε άλλα νησιά».

Γιώργος Καλλιακμάνης: «Ο δολοφόνος είχε ομάδα υποστήριξης»

Εν συνεχεία ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής σχολίασε στο Live News τα χαρακτηριστικά της εκτέλεσης που έγινε το πρωί στο Νέο Ψυχικό.

«Ο δολοφόνος είναι πολύ έμπειρος, ξέρει πολύ καλά να κρατάει το πιστόλι. Κι αυτό φαίνεται στις φωτογραφίες που διέρρευσαν που δείχνουν το τζάμι από το παράθυρο (του αυτοκινήτου του θύματος ) που με σταθερό χέρι ρίχνει όλες τις βολές στο ίδιο σημείο».

Και τόνισε ο κ. Καλλιακμάνης: «Το ζήτημα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος (ο εκτελεστής) πάει μόνος του. Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχε σίγουρα ομάδα υποστήριξης. Είχε σίγουρα ανθρώπους σε κάποια καίρια σημεία του έλεγαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γιώργου Καλλιακμάνη, κάμερες την προηγούμενη μέρα έχουν ”πιάσει” το ίδιο άτομο με τον ίδιο ρουχισμό να περνά από το ίδιο σημείο περίπου την ίδια ώρα.