Πτυχίο Φυσικοθεραπείας στην Κύπρο: Επίλεξε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στην Ευρώπη

Ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει πλήρη κατάρτιση και άμεση εργασιακή εμπειρία μέσα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει παρουσιάσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη 10-11 Ιουλίου 2024.
Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Η ικανότητα της κίνησης αποτελεί ζωτικό στοιχείο για την υγεία και την ευεξία, γεγονός που έχει φέρει την Φυσικοθεραπεία σε περίοπτη θέση μεταξύ των υπηρεσιών υγείας ανά τον κόσμο, αλλά και μεταξύ των επαγγελμάτων με μεγάλη ζήτηση και προσφορά στην αγορά εργασίας. Ο Φυσικοθεραπευτής είναι ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας υγείας,  ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στη φυσική αποκατάσταση, στην ανακούφιση του πόνου,  στη διατήρηση και βελτίωση των ανθρώπινων λειτουργιών και κίνησης και στην επανένταξη του ανθρώπου στο κοινωνικό σύνολο.

Μια ειδικότητα με σταθερά αυξανόμενη ζήτηση

Η φυσικοθεραπεία είναι ίσως η μοναδική ειδικότητα που συνδυάζει με τόσο δυναμικό και πρακτικό τρόπο την επιστημονική γνώση καιτην ψυχοσωματική προσέγγιση, με στόχο τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία. Η αυξανόμενη ζήτηση για φυσικοθεραπευτές, δεν οφείλεται μόνον στο ότι ο κόσμος αλλάζει και αναζητά διαφορετικούς τρόπους να διατηρήσει την υγεία και την ευεξία του. Τα οφέλη της φυσικοθεραπείας έχουν ως αποτέλεσμα μικρότερες δαπάνες υγείας σε βάθος χρόνου, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα συστήματα υγείας.

Αν προσανατολίζεσαι στην επιστήμη της Φυσικοθεραπείας, γνωρίζεις λοιπόν ότι πρόκειται για ένα δυναμικό επάγγελμα υγείας με προοπτική, αναγνωσιμότητα και ιδιαίτερη κοινωνική αξία σήμερα. Για να εξασκήσεις το επάγγελμα, χρειάζεσαι ακαδημαϊκές γνώσεις και επιστημονική κατάρτιση. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχουν τεθεί συγκεκριμένες προδιαγραφές σε ό,τι αφορά τις γενικές γνώσεις, τις δεξιότητες διάγνωσης και παρέμβασης, τις διεπιστημονικές και ερευνητικές δυνατότητες που πρέπει να έχει κάθε φυσιοθεραπευτής σήμερα.

Αυτές τις προδιαγραφές πληροί το Πτυχίο Φυσικοθεραπείας που προσφέρεται από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC). Το πρόγραμμα είναι βασισμένο στις οδηγίες της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (World Confederation for Physical Therapy), ενώ οι απόφοιτοι εξασφαλίζουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με την εγγραφή τους στο μητρώο Φυσιοθεραπευτών.

Κορυφαίας σημασίας στοιχείο του προγράμματος είναι η κλινική εκπαίδευση, κατά την οποία οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε υπερσύγχρονες εργαστηριακές υποδομές. Παράλληλα, ενισχύουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες μέσω πρακτικής σε νοσοκομεία, κέντρα φυσικοθεραπείας, κέντρα αποκατάστασης και αθλητικά σωματεία.

Ισχυρό και αξιόπιστο πτυχίο

Η Κύπρος είναι ήδη ένας από τους δημοφιλέστερους ακαδημαϊκούς προορισμού, προσελκύοντας χιλιάδες φοιτητές στο τομέα των Επιστημών Υγείας και Ζωής, από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το EUC, ωστόσο, ξεχωρίζει σε αυτούς τους τομείς, παρέχοντας την πιο ολοκληρωμένη δέσμη σπουδών με  24 διαφορετικά προγράμματα Ιατρικών Επιστημών και Επιστημών Υγείας εκ των οποίων 11 κατ’ αποκλειστικότητα στο ΕΠΚ. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σπουδάζουν σε ένα σύγχρονο, όμορφο campus στη Λευκωσία, μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα γεμάτη ενέργεια και ευκαιρίες. Μάλιστα, με την επέκταση της Πανεπιστημιούπολης, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, προστέθηκαν νέα εργαστήρια ειδικά για τα πτυχία των Επιστημών Υγείας, ενισχύοντας περαιτέρω τις δυνατότητες έρευνας και εκπαίδευσης των φοιτητών.

Σπουδές 5 Αστέρων

Με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση Πέντε Αστέρια (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε πέντε αστέρια για τις επιδόσεις του στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της στήριξης των φοιτητών, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για το πρόγραμμα Ιατρικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2024: 7 Οκτωβρίου 2024