Πυρήνες της Φωτιάς : Από τις χύτρες με τα εκρηκτικά στις… κατσαρόλες μαγειρείων

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι Πυρήνες της Φωτιάς, τα «μωρά της τρομοκρατίας», (όπως είχαν χαρακτηριστεί, ίσως υποτιμητικά, στην αρχή της δράσης τους) φαίνεται ότι πέρασαν σε νόμιμες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Βασικό ζητούμενο για την ΕΛ.ΑΣ. – ύστερα κι από τη σύλληψη του 32χρονου «Τοξοβόλου» και δύο γυναικών στην Αγία Παρασκευή πριν από 15 ημέρες – είναι να διερευνηθεί αν κάποιο τμήμα των Πυρήνων επιχειρείται να επανενεργοποιηθεί.

Κι αν υπάρχουν ορισμένα άτομα πέρα από αυτούς που έχουν γίνει πλέον καταστηματάρχες, τεχνικοί ιδιωτικοί υπάλληλοι οι οποίοι επιχειρούν να δημιουργήσουν διαδόχους της Συνωμοσίας και νέα ένοπλα σχήματα. Σε μια πλήρη επανακαταγραφή των παλιών μελών της οργάνωσης για να διαπιστωθεί τι αναγωγές μπορεί να υπάρχουν στην ομάδα του Τοξοβόλου που προχώρησε σε ληστεία τράπεζας στην Ερυμάνθεια το περασμένο καλοκαίρι και σχεδίαζε νέο κύκλο ληστειών αλλά κι ενόπλων επιθέσεων χρησιμοποιώντας καταλύματα στον Αγιο Νικόλαο, στα Σεπόλια, στην Τρίπολη και στην Αρναία Χαλκιδικής. Χρησιμοποιώντας για παρακολούθηση των στόχων drones.

Πληροφορίες: ΤΑ ΝΕΑ