Πύρινος εφιάλτης σε Μέγαρα και Σαλαμίνα – Εκκενώνονται οικισμοί

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση το απόγευμα της Τετάρτης σε Μέγαρα και Σαλαμίνα

Δύσκολες ώρες περνούν οι κάτοικοι των Μεγάρων και της Σαλαμίνας, περιοχές οι οποίες καίγονται από εδώ και αρκετές ώρες.

Η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων μαίνεται ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο κινείται δυτικά από τη Ζάχουλη, καίει αγροτοδασική έκταση που περιλαμβάνει και πεύκα, ενώ οι φλόγες έχουν κάψει ήδη αρκετά σπίτια

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι ενώ στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι. Λίγες ώρες αργότερα μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Δίπλα στην πόλη το τριπλό πύρινο μέτωπο – Μήνυμα του 112 για εκκένωση
Η πυρκαγιά ξέσπασε αρχικά στον λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα, λίγο πριν από τις 18:00 με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν άμεσα στο σημείο.

Το τριπλό μέτωπο καίει πάνω από την πόλη, με τους ανέμους στο σημείο να είναι ισχυροί και βόρειοι, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροσβεστών αλλά και των εναέριων μέσων που έχουν σπεύσει για την κατάσβεση.

Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο τύπου ΑΒ 214 με το πύρινο μέτωπο να είναι τριπλό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν τρεις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ τους. Η πρώτη στο λόφο στο Θέατρο στις 17:42. Η δεύτερη στην περιοχή Ανεμόμυλοι στις 18:33 και η τρίτη περιοχή Σαμάρι στις 18:41.