Πυρκαγιά στον Υμηττό στην περιοχή των Γλυκών Νερών – Υπό έλεγχο το μέτωπο, στο σημείο ισχυρές δυνάμεις

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 2.20 το μεσημέρι στην περιοχή των Γλυκών Νερών σε πευκόφυτο λόφο, κοντά στην περιφερειακή οδό του Υμηττού, ενώ μήνυμα στάλθηκε από το 112.

Δεν υπάρχουν κοντά στο μέτωπο σπίτια.

Το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά ήταν πίσω από το γήπεδο των Γλυκών Nερών και πάνω από το νεκροταφείο. Στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν, επτά ελικόπτερα και εννέα αεροσκάφη.

Το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι διευκολύνει τις προσπάθειες πυρόσβεσης, ενώ στα αρνητικά είναι ότι δεν υπάρχουν στο σημείο δασικοί δρόμοι. Ήδη μία ώρα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, οι προσπάθειες πυρόσβεσης την είχαν περιορίσει σημαντικά και κυρίαρχο ζήτημα φαίνεται να είναι η αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Προληπτικά έγινε εκκένωση στην περιοχή του αμερικανικού κολεγίου στην Αγία Παρασκευή. Ο καπνός από την πυρκαγιά ήταν ορατός από διάφορα σημεία της Αθήνας. Το μέτωπο κινήθηκε αντίθετα από την πλευρά που βρίσκονταν τα σπίτια της περιοχής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κάνει η αστυνομία στα Γλυκά Νερά και στην Αγία Παρασκευή για διευκόλυνση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας:

-Κρητικού Πελάγους και Αγίου Ιωάννου (περιοχή Γλυκά Νερά)

-Γραβιάς και Ανατολικής Μεσογείου (περιοχή Αγίας Παρασκευής)

-Αγίου Ιωάννη και Κολοκοτρώνη προς Υμηττό (περιοχή Γλυκά Νερά)

-Επί της οδού Αναστάσεως από το ύψος των νεκροταφείων (περιοχή Παπάγου)

-Επί Ανωνύμου οδού στο ύψος του στρατοπέδου Σακέτα προς Υμηττό (περιοχή Βύρωνα)

Όπως έγινε γνωστό σημειώθηκαν τέσσερεις προσαγωγές στο Α.Τ Παιανίας για τη φωτιά στα Γλυκά Νερά.