Πυρκαγιές: Δύσκολη νύχτα σε Κω και Χίο

Δύσκολο αναμένεται το βράδυ σε Κω και Χίο όπου μαίνονται οι πυρκαγιές.

Πυροσβέστες και εθελοντές εξακολουθούν να παλεύουν με τις φλόγες σε Κω και Χίο, καθώς και τα δύο μέτωπα είναι ακόμα ενεργά και πολύ δύσκολα.

Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις

Δυσκολεύει η κατάσταση στην Κω, καθώς η φωτιά φούντωσε ξανά το απόγευμα της Δευτέρας. Οι ισχυροί άνεμοι κάνουν το έργο των πυροσβεστών ακόμη πιο δύσκολο. Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν, καθώς στη μάχη έχουν ριχτεί 102 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα.

Νέο μήνυμα από το 112

Νέο μήνυμα του 112εστάλη προς τους κατοίκους της περιοχής Καρδάμαινα καλώντας τους να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Αντιμάχεια. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κως απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και στη Χίο, εκεί όπου επιχειρούν 142 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 30 έφτασαν σήμερα αεροπορικώς από την Αθήνα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στη Χίο τραυματίστηκαν (ευτυχώς) ελαφρά 2 πυροσβέστες.

Υπό έλεγχο είναι πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (1/7) σε αγροτική περιοχή του δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο.

Στο σημείο επιχείρησαν τέσσερα οχήματα με 16 πυροσβέστες αλλά και ομάδες πυρόσβεσης από την πολιτική προστασία του δήμου, δύναμης 40 ατόμων.

Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν ενημερωτικό μήνυμα από το 112, ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.