Πυροσβέστης εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε έρευνα εναντίον του

Ένας πυροσβέστης επταετούς θητείας εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη,όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ERTNews, με απόφαση του υπαρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τις 14 Μαΐου ο νεαρός πυροσβέστης τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται Ένορκη διοικητική εξέταση, με τον κίνδυνο να αποταχθεί από το σώμα.

Συνολικά κατηγορείται για 28 αδικήματα, με πιο σοβαρά αυτό της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Επίσης κατηγορείται για Ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, εκβίαση, έκρηξη, ληστεία κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας ο 30χρονος πυροσβέστης συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση στην διμοιρία των ΜΑΤ το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου του 2023, όπου έχασε την ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Στη δικογραφία αναφέρεται πως μετά την λήξη των επιθέσεων φρόντισε να πετάξει τον σκούφο που φορούσε και κάλυπτε μέρος των χαρακτηριστικών του προσώπου του. Τον αθλητικό σκούφο εντόπισαν οι αστυνομικοί, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» τον κατάσχεσαν και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της αστυνομίας, οπού εντοπίστηκε γενετικό υλικό του πυροσβέστη. Κατά την εξέταση του στους αξιωματικούς της Αθλητικής Βίας, είχε αναφέρει πως πέταξε το σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ από φόβο για πιθανή ενοχοποίηση του, χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι.

Ωστόσο τα στοιχεία της αστυνομίας, για την συμμετοχή του στην επίθεση ήταν αδιάσειστα και είναι ένας από τους εκατοντάδες κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διπλωματικές πηγές: Στις 17 και 18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Άστατος στα δυτικά, επιστρέφει ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί
11 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός εντοπίστηκε 90χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του στο Αγρίνιο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 νεαροί για κλοπή δικύκλου και διακίνηση ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025