Πυροβολισμοί στη Μόρια: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 55χρονος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την τετράωρη απολογία του ενώπιον του εισαγγελέα και της ανακρίτριας στη Μυτιλήνη ο 55χρονος κτηνοτρόφος που πυροβόλησε με καραμπίνα εναντίον τεσσάρων μεταναστών – προσφύγων κοντά στη Μόρια την περασμένη Τετάρτη, με αποτέλεσμα να τραυματίσει με τα σκάγια δύο εξ αυτών.

Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη 24 ώρες μετά την πράξη του, εμφανίστηκε μετανιωμένος και υποστήριξε πως βρισκόταν σε άμυνα, καθώς ήθελε να προστατέψει την περιουσία του. Όπως είπε, δύο φορές τις προηγούμενες μέρες μετανάστες είχαν μπει στο μαντρί του και είχαν κλέψει αιγοπρόβατα, ενώ και στο παρελθόν είχε πέσει θύμα κλοπής. Ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν.

Ο 55χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της παρουσίας του σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές το μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 1.000 ευρώ. Επίσης, του απαγορεύτηκε να πηγαίνει στην κτηνοτροφική του μονάδα. Θα δικαστεί σε τακτική δικάσιμο.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν κάτοικοι του χωριού Αφάλωνα για συμπαράσταση.