Πυροβολισμοί στον Έβρο: Για δύο χιλιοστά ο συνοριοφύλακας γλύτωσε τον θάνατο

Τα σενάρια που εξετάζονται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι εάν οι δράστες είναι διακινητές μεταναστών ή Τούρκοι συνοριοφύλακες.

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για το περίεργο περιστατικό πυροβολισμών κατά συνοριοφυλάκων που περιπολούσαν στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, με τα πυρά να προέρχονται από την τουρκική πλευρά.

Προς ώρας είναι άγνωστο από που προήλθαν τα πυρά, που τραυμάτισαν έναν συνοριοφύλακα, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζιάκας στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του OPEN, το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που ομάδα παράτυπων μεταναστών επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα, δίχως όμως να το καταφέρουν.

Έτσι, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι πυροβολισμοί να προήλθαν από διακινητή, αν και οριστικές απαντήσεις θα δώσουν οι έρευνες των αρχών. Τα πυρά σε κάθε περίπτωση προερχόταν από πιστόλι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εξέταση των τεχνικών μέσων που υπάρχουν στην περιοχή ώστε να διαπιστωθεί ποιος πυροβόλησε κατά της ομάδας των Ελλήνων συνοριοφυλάκων.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο 53χρονος συνοριοφύλακας γλίτωσε για 2 χιλιοστά από τον θάνατο, καθώς η σφαίρα διαπέρασε και χτύπησε το λεπτό έντερό του. Μετά την επιτυχή χειρουργική του επέμβαση, οι γιατροί αφαίρεσαν τη σφαίρα και ο 53χρονος αναρρώνει στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή κι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών εκτιμούν πως το συγκεκριμένο επεισόδιο διαφέρει από τα υπόλοιπα. Και αυτό γιατί το συμβάν έγινε σε ένα σημείο όπου σχεδόν καθημερινά οι Έλληνες συνοριοφύλακες έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την τουρκική στρατοχωροφυλακή. Έτσι, το πάτημα της σκανδάλης -ακόμη και για το σενάριο του pushback, όπως κι εξετάζεται-, υποδηλώνει, σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές του Τhesstoday.gr, μια προκλητική ενέργεια από την τουρκική πλευρά.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι οι Έλληνες συνοριοφύλακες είναι οπλισμένοι με «9άρι» πιστόλι για την προστασία των συνόρων, σε αντίθεση με τους Τούρκους, που φέρουν βαρύ, στρατιωτικό οπλισμό. Κάτι, που, αμφότερες πλευρές γνωρίζουν.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σύλληψη 45χρονου για κακοποίηση 6χρονου κοριτσιού
17 Οκτωβρίου, 2024
Ο ΕΦΕΤ ΑΜ-Θ αποσύρει παρτίδα συσκευασμένων αποξηραμένων βερίκοκων Τουρκίας
17 Οκτωβρίου, 2024
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Μειώθηκαν ξανά τα επιτόκια – Στο 3,25% το επιτόκιο καταθέσεων
17 Οκτωβρίου, 2024
Μοτοσικλέτα παρέσυρε και τραυμάτισε πεζό στη Θεσσαλονίκη – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και τα πόδια
17 Οκτωβρίου, 2024
Διάγγελμα Νετανιάχου για τον θάνατο του Σινουάρ: Το κακό υπέστη σοβαρό πλήγμα – Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει
17 Οκτωβρίου, 2024
Γυναίκα έπεσε σε φρεάτιο ενώ περπατούσε στο δρόμο – Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
17 Οκτωβρίου, 2024
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Μαρινάκης στοχοποιεί το συνδικαλιστικό κίνημα στο ΕΣΥ
17 Οκτωβρίου, 2024
Super League: Αλλαγή ώρας στα παιχνίδια Αστέρας – Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός – Άρης
17 Οκτωβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη του γιατρού για τον θάνατο 14χρονης μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου
17 Οκτωβρίου, 2024
Συνάντηση Π.Μαρινάκη με τον ΥΜΑΘ Κ.Γκιουλέκα- «Τα παραδοτέα έργα αντικαθιστούν τα μεγάλα λόγια των προηγούμενων δεκαετιών»
17 Οκτωβρίου, 2024