Ραγδαία επιδείνωση του καιρού, έρχονται καταιγίδες και ισχυρά φαινόμενα

«Χειμωνιάτικο» θα είναι το σκηνικό του καιρού καθώς η καλοκαιρία των τελευταίων ημερών θα δώσει τη θέση της σε ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Αλλάζει άρδην και απότομα ο καιρός καθώς οι ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίας και το πρώιμο καλοκαίρι παραμονές Πάσχα 2024 καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Νικολέτας Ζιακοπούλου, από αύριο η καλοκαιρία δίνει τη θέση της σε λασποβροχές καθώς τα φαινόμενα μεταφοράς σκόνης θα συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν για μια ακόμη εβδομάδα.

Οι λασποβροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα της Τρίτης σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 24 βαθμούς, έως 28 στα υπόλοιπα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς. Και στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά κατά διαστήματα. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Ισχυρες καταιγίδες Τετάρτη και Σάββατο, πουθενά χωρίς ομπρέλα
Την Τετάρτη το καιρικό σκηνικό θα θυμίζει έντονα χειμώνα με αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι νοτιάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς. Οι καταιγίδες θα ισχυροποιηθούν το Σάββατο όπου αναμένονται ισχυρά καταιγιδικά φαινόμενα.