Ραγδαίες αλλαγές μετά το lockdown: Πώς θα γίνονται ψώνια και μετακινήσεις

Μπορεί να βρισκόμαστε στην κορύφη του τρίτου κύματος του κορονοϊού, ωστόσο η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς θα είναι η ζωή μας μετά την άρση της καραντίνας.

Η ζωή μετά το lockdown θα είναι πολύ διαφορετική, σύμφωνα με το MEGA, Γιάννη Χρηστάκο, ακόμα και τα ψώνια, όταν το λιανεμπόριο ανοίξει, θα είναι διαφορετικά.

Οι πολίτες θα ψωνίζουν εντός 2χλμ από την οικία τους ή σε μαγαζιά εντός δήμου. Για παράδειγμα κάτοικος Αγίου Δημητρίου μπορεί να πάει στο mall της περιοχής, όχι όμως και κάποιος που δεν είναι δημότης του εν λόγω δήμου.

Δεν θα επιτρέπονται δηλαδή οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Η χρήση του κωδικού θα επιτρέπεται μόνο μία φορά την ημέρα, για τρεις ώρες και για απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων ή για καταστήματα εντός του δήμου κατοικίας.

Σε ποιον αριθμό λοιπόν τώρα θα στέλνουμε μήνυμα;

Υπάρχει και εδώ μία αλλαγή θα στέλνουμε λοιπόν SMS στο 13032. Οι πολίτες θα μπορούν να στέλνουν μόνο ένα μήνυμα ανά 24ωρο σε αυτόν τον κωδικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως μοναδική εξαίρεση σε περιφερειακές κυρίως κοινότητες και δήμους στους οποίους μπορεί να μην υπάρχει ένα κατάστημα για την κάλυψη κάποιας ανάγκης σε ακτίνα 2χλμ ή μέσα στο δήμο, θα υπάρχει τότε δυνατότητα να μετακινηθεί κάποιος εκτός των προκαθορισμένων ορίων.

-Ad-