Τραμπ: Όσο είμαι πρόεδρος το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο – Είμαστε έτοιμοι για όλα»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο μετά τα ιρανικά πλήγματα εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην κρίση με το Ιράν μετά τα ιρανικά πλήγματα εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τραμπ:

«Όσο είμαι πρόεδρος των ΗΠΑ, το Ιράν δεν θα έχει τη δυνατότητα να κατέχει πυρηνικά όπλα. Δεν είχαμε καμία απώλεια και είμαστε έτοιμοι για όλα. Το Ιράν φαίνεται να υποχωρεί και αυτό είναι πολύ καλό. Κανείς δεν έχασε τη ζωή του. Χαιρετίζω όλους τους Αμερικανούς που φορούν τη στολή.

Εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν σταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή. Η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ εξουδετέρωσε τον μεγαλύτερο τρομοκράτη, τον Σουλεϊμανί

Το Ιράν είναι ο κύριος σπόνσορας της τρομοκρατίας και απειλεί τον πολιτισμένο κόσμο. Αυτή κατάσταση θα σταματήσει εδώ και τώρα. Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν επιπλέον σκληρές οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν. Το Ιράν χρησιμοποίησε μεγάλα ποσά για να προκάλεσε αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή.
Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία πρέπει να αντιληφθούν τη σοβαρότητα αυτής της κατάστασης.
Σήμερα θα ζητήσω από το ΝΑΤΟ να αποκτήσε έναν πιο ενεργό ρόλο στη Μέση Ανατολή. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να στείλει στο Ιράν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Δεν μπορείτε και δεν θα χρησιμοποιήσετε πυρηνικά όπλα».