Ραγδαίες εξελίξεις: Για αυτά τα 7 νέα μέτρα αποφασίζει ο Μητσοτάκης

Στο τραπέζι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να τεθούν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιηθεί προκειμένου οι ειδικοί να καταλήξουν στο πακέτο των μέτρων που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για την περίοδο μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, προσανατολίζονται στην αναστολή των σχολικών εκδρομών, ενώ κάποιοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι θα ήταν χρήσιμη η αλλαγή πρωτοκόλλου στα σχολεία, πότε δηλαδή θα πρέπει να κλείνει ένα σχολείο όταν καταγράφονται κρούσματα του κορωνοϊού.

Μεταξύ αυτών που τέθηκαν στο τραπέζι για να ισχύσουν σε δεύτερο χρόνο, είναι οι περιορισμοί στα ωράρια σε εστίαση και διασκέδαση, περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρου, καθώς και η επέκταση της τηλεργασίας.

Σε ό,τι αφορά πάντως στα περιοριστικά μέτρα που εισηγήθηκε η Επιτροπή στην κυβέρνηση για άμεση εφαρμογή, πριν από τα Χριστούγεννα, το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγήν ιχθύος για το ποια τελικά θα υιοθετήσει, ειδικά μετά τη χθεσινή ανατροπή που τα rapid test για την είσοδο των εμβολιασμένων στην εστίαση έγιναν τελικά self test.

Σε κάθε περίπτωση, αύριο το πρωί θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις είτε  από τον υπουργό Υγείας είτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Πάντως, από τη δέσμη μέτρων που προτάθηκαν για την περίοδο των εορτών, επισημαίνεται ότι κανέναν δεν έχει ιδιαίτερο οικονομικό κόστος και κατ’ επέκταση μπορούν εύκολα να γίνουν αποδεκτά από την πλευρά της κυβέρνησης, με εξαίρεση ίσως το μέτρο που αφορά στην ακύρωση εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους.

Αναλυτικά τα μέτρα που εισηγήθηκαν οι Ειδικοί:

-Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

-Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

-Όσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Από 3 Ιανουαρίου τα μέτρα που εισηγήθηκαν είναι:

-Περιορισμοί στη λειτουργία ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση

-Περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους

-Επέκταση τηλεργασίας

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Kατάλαβε τηλεφωνική απάτη και βοήθησε στη σύλληψη των δραστών
10 Μαρτίου, 2025
Το σχόλιο του Οικονόμου για τους ανθρώπους σε αναπηρικά αμαξίδια, οι αντιδράσεις και η απάντηση του δημοσιογράφου
10 Μαρτίου, 2025
Το φαντασμαγορικό σόου με drones στον Πειραιά για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού (video)
10 Μαρτίου, 2025
Η Τεχεράνη καταδικάζει τη βία κατά των μειονοτήτων στη Συρία
10 Μαρτίου, 2025
Ληστεία σε μίνι μάρκετ στην Πολίχνη
10 Μαρτίου, 2025
«MyHealth»: Παρουσιάστηκε ο Εθνικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας
10 Μαρτίου, 2025
Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Πώς έγινε η μαφιόζικη «αρπαγή»
10 Μαρτίου, 2025
Η ανακοίνωση της Εθνικής Πινακοθήκης για τους βανδαλισμούς
10 Μαρτίου, 2025
Λέκκας για Σαντορίνη: Απομακρύνθηκε το σενάριο για 6 Ρίχτερ
10 Μαρτίου, 2025
Οικογένεια Καλογήρου για τη φωτογραφία της σορού του 39χρονου: «Σε αυτή την κατάσταση βρέθηκε»
10 Μαρτίου, 2025