Ραγδαίες εξελίξεις με Πούτιν: Η μερική επιστράτευση και η απειλή με πυρηνικά

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι υπέγραψε διάταγμα για μερική επιστράτευση, που ξεκινά σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι υπερασπίζεται τις ρωσικές περιοχές και ισχυριζόμενος ότι η Δύση θέλει να καταστρέψει τη χώρα του.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο Πούτιν δήλωσε ότι στόχος του είναι “ να απελευθερώσει” το Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ενώ σημείωσε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής δεν επιθυμούν να επιστρέψουν υπό τον “ ζυγό” της Ουκρανίας.

Όχι και τόσο ευχάριστες είναι οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, μετά το διάγγελμα του Βλάντιμιρ Πούτιν που προβλήθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Ο Ρώσος πρόεδρος στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ουσιαστικά ανακοίνωσε την κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων κατά της γειτονικής χώρας, κηρύσσοντας μερική επιστράτευση.

Αυτή, όπως είπε, αφορά άτομα που έχουν καταγραφεί ως έφεδροι, ενώ παράλληλα στήριξε την απόφαση των κατοίκων περιοχών που ελέγχονται από τη Ρωσία στην Ουκρανία να προχωρήσουν σε δημοψηφίσματα όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη σε Λουγκάνσκ και Ζαπορίζια.

Ο Ρώσος πρόεδρος απείλησε και με χρήση πυρηνικών λέγοντας λίγο πριν την ολοκλήρωση του διαγγέλματός του πως «όσοι μας απειλούν με πυρηνικά θα πρέπει να ξέρουν ότι αυτή η απειλή μπορεί να στραφεί εναντίον τους».